Látványos francia mozi élőzenére - Wax Tailor kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Látványos francia mozi élőzenére - Wax Tailor kedvencei

2013.02.27. 10:31

WT.jpg

www.facebook.com/thewaxtailor

waxtailor.com

 

Wax Tailor azon kevés francia producer egyike, akik utat találtak a tipikusan angolszász műfajként számon tartott underground hiphop csúcsaira, lemezei hosszú ideig állomásoznak a műfaji slágerlistákon. Wax Tailor régóta elkötelezett alakja a francia hiphop-színtérnek, a kilencvenes években La Formule nevű zenekarával tisztes sikereket aratott MC-ként, de aztán érdeklődése egyre inkább a zeneszerzés, és a komplexebb szerkezetek felé fordult. DJ Shadow találkozik az A Tribe Called Questtel, Kubrickkel és Hitchcockkal: ez a sűrű, füstös, suspense-es atomszféra Wax Tailor igazi védjegye. Triphop, downtempo és melankólia, éteri dallamokkal, emellé ragyogó videóklipekkel, súlyos, a mester által irányított színpadi látvánnyal. 

A francia downtempo hiphop királya, Wax Tailor, azaz Jean-Christophe Le Saoût tavaly már fellépett az A38 hajón zenekarával és a csodálatos Charlotte Savaryvel és most visszatér. A felvezető produkció pedig egy igazi ősbemutató: a Realistic Crew korábbi tagjainak - Vranik Krisztián (Krizso), Mészáros Zsuzsanna (Marge), Gulyás Kristóf -  új zenekara, az Astryd első fellépése.

forrás: facebook


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

 



KÖNYVEK

Be kell vallanom, hogy egyre kevesebbet olvasok könyvet az internet miatt. Annak idején nagyon sokat voltak a kezemben klasszikus regények, olyan íróktól, mint Hugo, Hemingway, Camus...



FILMEK


Nagyon szeretem Tarantino, a Cohen testvérek, Lynch, Scorsese stb. filmjeit, de bejönnek a Kubrick filmek is, és soha nem hiányozhat Woody Allen.



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM

Nem igazán vagyok klub-függő, de szeretem azokat a helyeket útközben, ahol nem zenélek, csak eszem egyet. Ha egyszer Franciaországban jársz, menj el Giverny for Monet-ba és nézd meg a Moulin de Fourges-t, nagyon klassz.



ZENE

Elég sok kedvencem van, az indie raptől (Dooom, Madlib, Edan, Quakers...) a rockig (Black Keys, Jack White, Beck...) és nagyon bírom Danger Mouse-t is.



FESZTIVÁLOK

Leginkább azok a fesztiválok, ahol eddig játszottam, ilyen a Montreal Jazz, a Montreux Jazz fesztivál. És meg kell említeni a Transmusicalest is, itt rengeteg új előadót szoktam felfedezni.





KONCERTAJÁNLÓ:


Wax Tailor live (FR) - Dusty Rainbow tour

Astryd (HU) - Ismerd meg őket közelebbről!

2013. február 27. (szerda) 20h
A38



NEHÉZ VOLT SAJÁT KLIPET VÁLASZTANIA, HISZEN IMÁDJA AZ ÖSSZESET:

De végül a "Time To Go" mellett döntött Darcy Prendargast rendezésében. Több mint 2 hónapig készült a videó.



ÉS AZ ÚJ VIDEÓKLIP SEM MARADHAT KI:


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert wax tailor astryd

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr215105511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása