Fehér neon a fülnek - Bemutatkozik az Astryd - BackstageBass

Írta: borso.

Fehér neon a fülnek - Bemutatkozik az Astryd

2013.02.21. 13:22

astryd1.jpg


Az Astryd minimalista elektronikus popzenei projekt 2012 őszén indult, a Realistic Crew korábbi tagjainak új formációja. Stílusa white neon electronica, amely integrálja az ezredfordulót követő zenei trendek esszenciáját, de mégis egy csak rá jellemző, kimért formában tálalja azokat. Így jön létre egy különleges zenei szimbiózis végső formájaként az Astryd, amely magába sűríti a karcos, sötétebb világokat megidéző poszt-dubstepet, a hideg, barázdált szőnyegeken száguldó minimal technot és az élő hangszerek lassú, lüktető intenzitását.

A csapat megalakulása óta egy kiforrott zenei koncepcióval és ahhoz igazodó, letisztult arculattal bír melyet tágas, csupasz terek, feszességbe oltott légiesség és a szigorú geometriát ellenpontozó hang éteri melegsége jellemez.

 

TAGOK

Vranik Krisztián (Krizso)

Az Astryd zenei producere és szerzője, élőben a szempling és szintetizátor munkáért felelős. A mára legendássá vált absztract hip-hop-electronica csapat, a Realistic Crew alapító zeneszerzője, producere. Hazai- és nemzetközi sikereket is elért rövidfilmek- és nagyjátékfilmek társzeneszerzője, különböző színházi darabok zenei alkotója. Zenei projektjei mellett Budapest kiemelt, trenddiktáló helyeinek vezetője és programszervezője.

krizso_asrtry.jpg

Mészáros Zsuzsanna (Marge)

Az Astryd dalszerő, énekese. Számtalan hazai és nemzetközi zenei kezdeményezés vokalistája, MC-je, Dyga Zsombor Utolér című film főcímdalának alkotója. 2010 óta a Marge névre hallgató soul, jazz, triphop projekt alapító dalszerzője és énekese. A zenei tevékenység mellett zenetarápiás foglalkozásokat tart.

marge_astry.jpg


Gulyás Kristóf

Az Astryd dobosa. Több kultikus hazai zenei formáció, többek közt a Marge dobosa. A zene mellett programszervező a Vakok Intézetében.

kri_astryd.jpg


www.facebook.com/astrydmusic

soundcloud.com/astrydmusic

astrydmusic.com


Elkészült az első Astryd-videóklip:

 

 

 

KONCERTAJÁNLÓ

 

Astryd LIVE, Wax Tailor (FR) live

Az Astryd első nyilvános fellépése 2013. február 27-én lesz az A38 hajón.


astryd.jpg


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert realistic crew astryd

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr965095623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása