A szomszédban kezdődik a Nova Rock fesztivál - BackstageBass

Írta: borso.

A szomszédban kezdődik a Nova Rock fesztivál

2013.06.13. 15:15

Nova-Rock-2013-Rammstein-and-KISS.jpg


Nova Rock 2013

 

2013.június 14 - június 16.

Nickelsdorf, Pannonia Fields II


Adott egy iszonyatosan nagy terület kiépítve-beépítve, rengeteg izgalmas fellépő és három nap arra, hogy átérjünk a határmenti Nickelsdorfba. Ha kihagyhatatlan számodra a Rammstein, a HIM, a Volbeat, az Anti Flag vagy a Parkway Drive és a többiek koncertje, akkor lehet lassan indulni Ausztria felé és ezt még akkor is, ha akad olyan banda, akik felbukkanak a közelben a nyár folyamán, hiszen ez a Nova Rock. Készült egy összeállítás, hogy mi vár a fesztiválozókra, ajánlóval, videókkal.



2013. június 14. (péntek)

 

Délután ötkor már be is indul a műsor: kezdésnek ajánljuk az esseni trash-metál csapat, a Kreator koncertjét, amivel szinte egy időben az Anti Flag is nekilát, hogy meglegyen a punk-rock kör, de ha a keménykedés jobban bejön, akkor hajrá Five Finger Death Punch.

Mondhatnánk azt is, hogy annyira csábító a bécsi Kitty in a Casket zenekar neve, hogy hiba lenne kihagyni, de eközben színpadra lép a Sabaton is, talán mind a kettő belefér, bár az utóbbi különlegessége a maga műfajában amellettt, hogy világháborús eseményeket dolgoznak fel, gyakran kerül melléjük egy-egy kórus is a számok alatt.

Mivel több színpadon zajlik a program, érdemes nem elfelejteni, hogy a Day to Remember zenekart a Within Temptation követi, úgyhogy, ha a metalcore-post punk után egy kis holland  szimfonikus metálra éheznénk, akkor vár a piros színpad.

És persze, a Red Bull is feltűnik a Nova Rockon, de a reklámon kívül zenét is biztosít a látogatóknak: ezen a napon le lehet csekkolni a Wallis Bird műsorát, és ezután átfutni a "headlinerek" koncertjeire, hiszen este tíztől az Airbourne, a 30 Seconds to Mars és a Rammstein zenél a közönségnek.


 

2013. június 15. (szombat)

 

Péntek után szombaton már délután kettőkor ott hesszelhetünk a kék színpad előtt, ha a glam-goth-ban nyomuló finn 69 Eyes megéri számunkra, hogy kimozduljunk a 70 fokos sátorból, sőt, még a levezetésre is lehetőségünk van, a kissé szelídebb német pop-rock csapat, a Bosse koncertjén.

Mikor a finnek lelépnek, akkor kezdődik a Dragonforce és a Parkway Drive koncertje, amivel párhuzamosan itt egy nagy kedvenc és személyes ajánlat, mégpedig a Bauchklang fellépése. A rendkívül szimpatikus osztrák beatbox ötös a Szigeten is megmutatta már magát.

És akkor jön a HIM, amiről elég annyi is, hogy ők a HIM, és ugyanez a helyzet a német Gentleman produkciójával, akivel hazai fesztiválokon már többször is találkozhattunk. Nem szaladnánk el a Deichkind fellépéséről sem, hiszen elég izgalmasnak hangzik egy olyan csapat, akik a hip hop-ból indultak és egy villámgyors fordulattal az elektronikus zene lett az irányuk. Lesz benne irónia és humor, mindez természetesen német nyelven. A nap zárása is lehetne a KISS koncertje, de nem lesz, ez a fesztiváltapasztalat.


 

2013. június 16. (vasárnap)


Amikor azt gondoljuk, hogy örökké itt akarunk maradni, akkor jön el az utolsó, a harmadik nap, a vasárnap, olyan fellépőkkel, mint a sci-fi ihletésű Coheed & Cambria, akikkel szinte egy időpontban játszik az Asking Alexandria. Aki a Papa Roach miatt is érkezett, mehet a koncertjükre fél hat körül, hogy ezután szépen, lassan lezárja az estét a Korn, a Sportfreunde Stiller, a Kings of Leon vagy a Volbeat buliján.



www.facebook.com/novarock

www.novarock.at

 


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

1 komment

Címkék: fesztivál nova rock

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr85358070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blah 2013.06.14. 14:48:43

nem egy sziget felhozatal az biztos...
süti beállítások módosítása