Nick Cave, Franz Ferdinand, Noisia, !!! és Timbuktu a Szigeten - BackstageBass

Írta: borso.

Nick Cave, Franz Ferdinand, Noisia, !!! és Timbuktu a Szigeten

2013.05.23. 20:27

Sziget_2012_(1).JPG


A Nagyszínpadra érkezik - nemrég megjelent új lemezével - az egyetemes zenelegenda Nick Cave és bandája a Bad Seeds, plusz az utóbbi idők legnépszerűbb alter rock csapata, a Franz Ferdinand.



De jön a !!! zenekar, akik a kaliforniai Sacramentóban alakultak meg a kilencvenes évek végén, agyas-táncos dance punk zenéik a new wave aranykorát idézik, karcosak, zajosak, de finom funk díszek is csillognak rajta. Április végén megjelent ötödik nagylemezükkel, a THR!!!ER-rel jönnek az idei Szigetre, a Nagyszínpad egy korábbi sávjába.



Az A38 Party sávjában landol Nik Roos, Martijn Sonderen és Thijs de Vlieger ultramodern, zajos és egyedülálló elektronikus zenei projektje, a Noisia, amely korunk legfrissebb e-zenei trendjeit követi. Számaik számítógépes játékokban, hollywoodi kasszasikerekben és a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon szólalnak meg, rendszeresen dolgoznak együtt, illetve készítenek munkákat a kortárs elektronika nagyágyúinak, és habár háromszor lett övék a Beatport Music Awards-on a legjobb drum'n'bass produkciónak járó elismerés, nemcsak ebben a műfajban nagyok, hanem zenéjük a breakbeat, a house, a dubstep és neurofunk stílusok világára is nyitott.



A Sziget vendége lesz Jason Diakité, művésznevén Timbuktu is, Svédország legismertebb hip-hop előadóinak, illetve raggae énekeseinek egyike. Életerős, egyedi hangvételű, eklektikus és slágeres hip-hop indulókat ír, pályafutása több mint tizenöt éve tart; ez idő alatt nyolc albuma jelent meg, és hét svéd Grammy-t nyert. Tíz éve a kilenctagú funk zenekar, a Damn! társaságában járja a világot.




Jöjjön egy videó az új nevekkel:




szöveg: sziget.hu


www.facebook.com/SzigetFestival
www.sziget.hu/fesztival

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert fesztivál sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr545314472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása