Marad a VOLT fesztivál a soproni Lővérekben - BackstageBass

Írta: borso.

Marad a VOLT fesztivál a soproni Lővérekben

2013.04.11. 06:40

volt2012.jpg


 VOLT: van, lesz! Ráadásul a Lővérekben!

Tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a megszokott helyszínén a soproni VOLT Fesztivál. Azt már hónapokkal ezelőtt kijelentették a szervezők, hogy továbbra is Sopron ad otthont az eseménynek, a fesztivál sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak. Azt is megtudhattuk, hogy a legtöbb hazai fellépőt felvonultató fesztiválon idén közel 30 világsztár is tiszteletét teszi, és sok év után - egyetlen koncerttel - a VOLT közönségét örvendezteti meg az Emil RuleZ! zenekar, a nyitónap programját pedig a Punnany Massif csapata szervezi.

“Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – Ezzel a szlogennel szoktunk válaszolni, ha valaki kérdezi, igaz-e, hogy elköltözik Sopronból a VOLT” – mondták a VOLT főszervezői.  Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük. “Sopron vezetői – hozzánk hasonlóan - a város egyik fő jelképének tekintik a VOLT-ot, ezért - velük közösen - tavaly nyár óta keressük a megoldást. Több ízben egyeztettünk Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrral is. Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproni Lővér Kemping és annak környéke adhat otthont a VOLT Fesztiválnak.”- jelentették be a szervezők.



Emil.RuleZ! – csak a VOLTon!

 

Több mint öt éve nem lépett színpadra az ország első és egyetlen hálózati jazzbitang zenekara. A kétezres évek egyéni hangzású, kultikus slágereit jegyző, duóvá olvadt együttes amúgy is mindig hobbizenekarként határozta meg magát és egyéb elfoglaltságaira hivatkozva tartott szünetet. Hajós András és Hegyi György valóban elfoglalt volt az elmúlt években, de tavaly év végén visszatértek és már nem is annyira hobbi szinten, hiszen a kevés megmaradt major multikiadók egyike adta ki új nagylemezüket Gyere át! címmel. A hét év után, sok vendégművész közreműködésével megjelent új album dalai nemcsak a hihetetlenül hűséges régi rajongótábort rántották egybe, hanem újakat is szereztek a zenekarnak.  A VOLT szervezői pedig ötödik éve ostromolják Hajósékat egy újabb koncert reményében. Kitartó munkájuk gyümölcse július 4-ére várható: fél évtized után, a régi slágerekkel és friss dalokkal újra élőben játszik, kizárólag a VOLT színpadán az Emil.RuleZ!

 

 


Punnany Massif-házibuli a VOLT Fesztivál nulladik napján

 

Tízévesen legfeljebb gyerekzsúrra jár az ember, de egy zenekar életében egy évtized bizony komoly mérföldkő – valami hasonló, ünnepélyes szellemiség szállhatta meg a Punnany Massif legénységét, vagy csak arról van szó, hogy egy kerek évforduló mindig jó alibi egy komolyabb házibulihoz… Ki tudja? A lényeg úgyis ez: a pécsi csapat összetoborozta a baráti körben aktív, szívükhöz legközelebb álló zenész-cimbiket, hogy az idei VOLT nulladik napján rendesen odacsapjanak. Szóval itt nagy buli lesz, erre garancia a meghívott fesztivál-fejek névsora: ott lesznek többek között a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants, a Halott Pénz és a Köztársaság Bandája. A házigazda szerepére pedig ki lehetne alkalmasabb, mint a tiszteletbeli Punnany-tag Kiss Ádám. És még azt is megígérik, hogy ebben a házibuliban nem lesz idő előtt lehúzva a zene, mert hazajöttek a szülők.

 

www.facebook.com/VOLTFesztival



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert volt fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr305216200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása