Dinamikus matek-rock az Istállóból - Bemutatkozik a Kanagawa - BackstageBass

Írta: borso.

Dinamikus matek-rock az Istállóból - Bemutatkozik a Kanagawa

2012.08.02. 09:56

kanagawa_live.jpg

A Kanagawa egy kétszemélyes, magyar-holland zenei projekt, akik leginkább az újabban nagyon népszerű (Battles, Japandroids, stb) math-rock műfajban nyomulnak és, akiket szintén befogadott a Soundkitchen Istálló. Koncert augusztus 3-án az Akváriumban, itt pedig Áron és Dani kedvencei.

A Kanagawa a korábban Failotron néven zenélő Birtalan Áron és a Képzelt Város dobosaként is ismert Gál Dániel duója, melyben a cipőbámulós shoegaze elektronika zajos, dinamikus matek-rock elemekkel keveredik. A Kanagawa zenéjét - a klasszikus és kortárs művészetekben gyökerező hagyományoknak megfelelően - szünetek alkotta terek és kaotikus, feszített tempóváltások keretezik, a végeredmény pedig egy rendkívül erős, hazai viszonylatban kiemelkedő koncertzenekar. A Kanagawa 2012-ben két EP-t is megjelentet; a főleg 2010-ben íródott dalokat tartalmazó Spring Semester, a zenekar első stúdióanyaga három év után, éppen a koncert napján, augusztus 3-án válik hozzáférhetővé, ráadásul a pénteki fellépés egy ideig az utolsó is lesz – aki még a hiátus előtt szeretné megnézni az ország egyik legjobb élő produkcióját, nem hagyhatja ki a kínálkozó lehetőséget.



KÖNYVEK


Dani: Daniel Quinn, Derick Jensen - tőlük bármi

Áron: Jean Badrillard, Paul Virillio - tőlük bármi



FILMEK


Dani: Életrevalók, Shame, Moonrise Kingdom

Áron: Kenneth Anger összes, Peter Watkins - Edvard Munch



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Dani: Mika Tivadar, Mátra Borozó

Áron: Kőbüfé, Mátra Borozó



ZENE


DANI

Agent Fresco




Karnivool 



Dead Can Dance 

 

ÁRON

Fad Gadget 




Paul Roland 



Last Step 

 



Üzent is a Kanawaga: Augusztus 3-án, az Akváriumban tartjuk a EP-bemutató koncertünket, a Zombie Girlfriend (akiknek szintén lemezük jön ki) és nvyllund társaságában. A rendezvény ingyenes.

 

Saját videók a zenekartól:

 

 


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal



1 komment

Címkék: zene ajánló koncert istálló akvárium kanagawa soundkitchen kanawaga soundkitchen istálló

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr144691648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2012.08.03. 09:10:25

De unalmas zene... a középső videó legizgalmasabb része, amikor mindkét zenekari tag nagyon-úgy-csinálunk-mint-aki-meditál arccal hallgatja a szintiprüttyögős alapot, miközben a dobos a nagyon-meditálás mellé még az orrát is piszkálja. Nem csak tenyérrel kellett volna törölnie az orrát, hanem konkrétan ujjal beletúrni, aztán mehetett volna ki a közönségre a content, legalább lett volna egy kis pánkos fílingje a dolognak :)
süti beállítások módosítása