Techno a sötét erdőből - BPM-kisfilm - BackstageBass

Írta: borso.

Techno a sötét erdőből - BPM-kisfilm

2013.10.28. 07:15

dj-techno.jpg


"Spekuláljatok, csereberéljetek, kínlódjatok, de gagyiságot ne
csináljatok!"

Bernáthy Zsiga (1997)


Már talán nem újdonság, hogy itthon, a maga nemében egyedülálló sorozatot indított a Corvintető segítségével négy alkotó, a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmesek, az elektronikus zene hazai ideológusa, Kömlődi Ferenc és a producer-zenész-újságíró Prieger Zsolt. Az e műfajokat bemutató és kommentáló Beats Per Minute (BPM) kisfilmek havi két alkalommal kerülnek a közönség elé. Az első Liquid Science címmel jött ki, mely az atmoszférikus drum and bass történetét és jelenét tekinti át, a második a Noisia brit hiphop körüli zenei világot mutatja most be, míg a most megjelent harmadik rész a techno múltját és jelenét foglalja össze a magyar techno legautentikusabb figurái: Bernáthy Zsiga, Ágoston Dániel, Subotage és Tolo segítségével. Az Oroszlány melletti sűrű sötét erdőben zajlott forgatás a jelenleg virágzó techno-revivalre reflektál, melynek alfajai tech-funktól a minimalig mind hallhatók a Corvintető novemberi partykínálatában.


Beats Per Minute Vol3: Techno – Back to Basics


 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló techno corvintető beats per minute

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr135602421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása