Utoljára Budapesten a Norbert Kristof zenekar - BackstageBass

Írta: borso.

Utoljára Budapesten a Norbert Kristof zenekar

2013.05.31. 10:56

kn.jpg


Norbert Kristof zenekar LIVE


2013. május 31. (péntek), 20 óra

A38 Hajó Tetőterasz


Kristóf Norbert (vagy fordítva, angolosan Norbert Kristof) 1980-as születésű hazai dalszerző-gitáros-énekes. A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kínálata, közelebbről
a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth és a Radiohead alakította, de hatottak rá olyan emblematikus dalszerzők is, mint Elliott Smith, Damien Rice vagy a Bright Eyes. E hatásokból, saját szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres "kristófnorbis" álomszerű-melankólikus világot. Első zenei anyagát 2004-ben jelentette meg Bunny Demo címmel, azóta további, többnyire a netről letölthető dalpakkokat is kiadott, és külföldön is koncertezett. Új dalokat persze folyamatosan ír Norbi új zenekarával (Manu / Bass, Török Máté / Dobok), és egyre gyakrabban látható valamely hazai (leginkább budapesti) klub színpadán. A rock trióvá fejlődött produkció legutóbbi Corona című lemezét bárki le tudja tölteni vagy meg tudja hallgatni a zenekar bandcamp oldalán vagy a youtube-on.

A koncerten egyre inkább húzós rockzenét játszó trió az új stúdiólemez őszi megjelenése előtt utoljára lép fel Budapesten.



Facebook

www.norbertkristof.com

norbertkristof.bandcamp.com

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 kristof norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr375336954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása