Multiinstrumentalista muzsika - Bemutatkozik a Dav zenekar - BackstageBass

Írta: borso.

Multiinstrumentalista muzsika - Bemutatkozik a Dav zenekar

2012.11.01. 10:38

dav_uj.jpg


www.davcompany.com

www.facebook.com/davtrio

www.myspace.com/davcompany

A Dav, a zeneszerző-multiinstrumentalista Szesztay Dávid zenekara 2005 óta működik.
Dávid élete a muzsika: már egészen fiatal kora óta foglalkoztatja a zeneszerzés. Számainak gerincét, alaptémáit ő komponálja, és elsősorban magyar nyelvű szövegeit is mind maga írja. Legfrissebb, “Nyílik” című lemezüket 2012. februárjában jelentették meg a DDK Records által. Ezt a lemezt trióban vették fel, de már a februári lemezbemutatón teljes értékű zenekartagként láthattuk-hallhattuk Mizsei Zoltánt billentyűs hangszeren játszani és vokálozni, azóta pedig Karen Arutyunyan (Wattican Punk Ballet) gitáros is csatlakozott a zenekarhoz.

Németh Csaba (dob) : Egy Kiss Erzsi Zene, Kampec Dolores, Specko Jedno

Szerető Dániel (basszusgitár) : Specko Jedno, Hébe Hóba Banda, Brezo Quartett

Szesztay Dávid : Specko Jedno (gitár), Santa Diver (basszusgitár), Budbudas (billenytűs hangszerek)

Mizsei Zoltán (billentyűs-vokál) : Specko Jedno, Ágoston Béla számos formációja, Hód Adrienn társulat, Voces Aequales énekegyüttes

Karen Arutyunyan (gitár) : Deti Picasso, Watican Punk Ballet, Másfél

A bővüléssel párhuzamosan Csabi és Dávid duóban is elkezdtek koncerteket adni akusztikus hangszerekkel, hogy a kisebb kávézók – kocsmák világába is eljuthasson élőben a Dav életérzés.

 


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

 



KÖNYVEK

 

Szinte felváltva emelem le a polcról a szépirodalmi és a pszihológiai, vagy épp történelmi könyveket. Nemrégiben Popper Péter: Az Írás című Biblia magyarázó könyvét olvastam, azelőtt régi restanciámat pótoltam Bulgakov Mester és Margaritájával és Dosztojevszkij Bűn és Bűnhődésével. Feldmár András: Szégyen és Szeretet című könyve is elgondolkodtatott a saját gyerekkorommal kapcsolatban is, de nagy kihívás újra és újra Hamvas Béla írásait olvasni, vagy Müller Péter könyveit. Legkedvesebb könyvem Hermann Hesse Üveggyöngyjáték című regénye.



FILMEK


Az elmúlt években eléggé megromlott a viszonyom a filmekkel, talán azért is mert nagyon ritkán tudunk feleségemmel eljutni moziba és mikor sikerült, sok esetben nagy csalódás lett a vége. Alapvetően az olyan filmeket szeretem mint pl.: Az Amerikai Szépség (Sam Mendes), Születésnap (Thomas Vinterberg), Dogville (Lars Von Trier), Berlin felett az ég (Wim Wenders).



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Volt egy nyár pár éve, mikor éjszakánként lelkesen jártunk le ping-pongozni a Szimpla Kertbe, aztán eltávolodtunk egymástól, viszont most egy éve koncerthelyszínné is váltak, és ennek kapcsán kezdtem újra felfedezni és tapasztalni, hogy folyamatosan szépül-bővül a hely és még saját stúdiójuk is van!
Egyébként az elmúlt évek kedvenc helyszínei közé számomra nem klubbok vagy éttermek tartoznak, hanem pl.: a Hármashatárhegyi Reptér, vagy Felsőörs.



ZENE

Zenehallgatóként az érdeklődésem a kilencvenes évek indie rock zenéitől (Deus, Pearl Jam, Suede) egyre inkább a jazz különböző irányzatai felé tendál. Nagyon tetszik Ben Allison utolsó két albuma, nagy inspirációt jelentett az E.S.T. "Seven Days of Falling" c. lemeze, vagy mikor Jim Black Alasnoaxis nevű zenekarát hallottam pár éve a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Énekes zenék közül folyamatos inspiráció a Radiohead, de kedvelem Tracy Chapman-t, különösen a "Where You Live" című lemezét, vagy Peter Gabriel egy régebbi, "US" című albumát is.



Üzenet nektek:

Legközelebbi koncertünk a Mappa Klubban lesz november 1-én.



Saját videók a Dav ajánlásával:

 

Ez egy kis mix az új lemezről:


Ez egy régi klip még a Sötét Kis Csend c. lemezünkről:

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert dav mappa klub soundkitchen istálló

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr264883213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása