Dupla hullám érkezik a Dunán - BackstageBass

Írta: borso.

Dupla hullám érkezik a Dunán

2014.04.05. 11:59

hiddendeep.jpg


Egyszer már megtörtént, hogy a Hidden Orchestra megmókolta a hajó atmoszféráját különleges élő produkciójával, most jön a következő kör április 5-én. A visszatérésnek extra apropója nincs, csupán egy újabb remek koncert a Dunán. Pluszba a hajó eléjük pakolta a Deephlux néven futó hazai csapatot, akik egyébként korábban az A38 Talentométerének különdíjasai is voltak és legyen elég annyi, hogy felkapod rájuk a fejed, kurvajók.

 

EVENT

 

 

Deephlux

Új taggal bővült a hazai underground színtér. Az A38 Talentométer nevű tehetségkutatójának különdíjas formációja öt fiatal közössége, akiknek széles zenei spektruma a triphop, a neosoul és a downtempo határvonalán találkozott. A pozitív visszajelzések és a tehetségkutatón elért sikerek adtak lendületet, hogy Végh Balázs, Őrsi András, Weil András, Bencze László és Zahár Fanni alkalmi társulásából valódi zenekar szülessen.

Elképzeléseik a budapesti éjszakában lassan letisztultak, és egy négyszámos EP-ben öltöttek formát. A publikált trackekben a fuvola, az afro-light férfiének, a gyakori rhodes- és zongoradallamok, illetve helyenként szolisztikus gitárelemek csavarják meg, a hangmintákból épített, elektronikus zenei alapokat. Az angol nyelvű szövegek az önanalízis, az emberi kapcsolatok és a szex körül kalandoznak.

Első lemezük 2014 márciusában meg is jelenik, Objects címmel, melyet az A38-on hallhat először a nagyközönség élőben.

Felállás:

Bencze László - gitár
Őrsi András - sampler, scratch
Végh Balázs - ének
Weil András - billentyű
Zahár Fanni - fuvola, szaxofon
+Gyányi Marcell - basszusgitár, nagybőgő

FACEBOOK

 



Hidden Orchestra (UK)


"A skót felföld rendkívüli elektro-akusztikus dzsesszzenekara a Hidden Orchestra, amely Night Walks című albumával debütált a nemzetközi zenei életben egy olyan hiátusba megérkezve, amelyet szépen tudtak betölteni: a hosszú ideje albumtalan Cinematic Orchestrával nemcsak a név hasonlósága, de a zenei tereké is hamar feltűnhet.

Az, hogy nem csupán egy másodvonalas másolattal van dolgunk, gyorsan kiderült, hisz már 2010-es Antiphon című lemezük bebizonyította, hogy az a zenekar olyan grandiózus és borzongató szárnypróbálgatása, olyan hangulatok egyre jelentősebb kibontása, mely egy igazi, nagyszerű katarzisban ér véget, hogy aztán mint az ég morajlása, visszahúzódjon az esőcsöppek halk dobolása mögé.

A zenekar azonban nem kizárólag instrumentális felfogásban alkot, hisz női hangbejátszások, dögös és jazzes dúdolásszerű betétek, olykor nehezen érthető szavakból álló dallamok árnyalják azt az egyébként is nagyon színes globális képet, amely egy nagyon magabiztos, eredeti, friss és erőteljes zenekar képét adja, mely bátran ingázik pihentető és nyugtalanító végletek között."

 

 

 

 

EVENT

A38

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert a38 hidden orchestra deephlux

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr915902209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása