Felbukkanó klarinét az elektronikus térben - Floex kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Felbukkanó klarinét az elektronikus térben - Floex kedvencei

2013.11.08. 08:21

floex_2013-595.jpg


www.facebook.com/floex.official

floex.cz


Amikor a modern kortárs zene, az elektronika és a nu-jazz összefut, ott kellene valahol Floex nevét megemlíteni. Egyébként Tomáš Dvořák egy olyan cseh srác, aki pár éve Facebook-oldalán sikeresen ellőtte a Budapest-Bukarest nempoént, de már megbocsátottunk neki, annak ellenére is, hogy pár percig tényleg elhittük, hogy valaki csak elfelejtett szólni az érkezéséről De most helyben vagyunk, ugyanis a német Denovali kiadó újonca november 9-én a Mika Tivadar Mulatójában tesz meg mindent azért, hogy lenyugodjunk és szerelmesünk legyünk az elég gyakran felbukkanó klarinétjába.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

 



KÖNYVEK


Évek óta nem olvasok fikciós könyveket, a tényközlő irodalom jön be inkább, a sztorikat én gyártom a fejemben. Egyik kedvencem Charles Frégertől a Wilder Mann, ez egy csodálatos fotós könyv az európai pogány hagyományokról, nagy hatással volt a Veronika's Dream című videómra. Egy másik Jan Němec Tarot Book of Wisdom című könyve, itt van még a cseh tradíciók misztikus megközelítéséről a Drtikol, Eduard Tomáš műve. Egyébként néha csak úgy előveszem a Word of Buddha-t vagy a Bibliát.

 



FILMEK


Blind Chance Krysztof Kieslowski filmje, ami nagyon bejön, de tulajdonképpen bármi jöhet tőle

a Thin Red Line a kedvenc filmzeném Hans Zimmertől

kedvencem még Apichatpong Weerasethakul rendező Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives című filmje

a Funky Forrest Katsuhito Ishii rendezésében

a Kingdom és a Melancholia Lars Von Triertől

Mivel éltem egy ideig Budapesten, megragadt jó pár magyar film is a fejemben, ilyen a Fehér tenyér (White Palm) és különösen a Bibliotheque Pascal Hajdu Szabolcstól vagy a Kontroll Antal Nimród filmje. Ha van időm, akkor szívesen berakok valamit Tarr Bélától is.

 



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM



Ha Prágában vagyok mindenképp benézek ezekre a helyekre: Palác Akropolis, Nod, Café Pavlač vagy a Bio Oko.

 



ZENE


Jon Hopkins - Immunity, Young Echo - Nexus, James Blake - Overgrown, Piano Interrupted - The Unified Field, Laura Mvula - Sing To The Moon, James Holden - Inheritors. De mostanában gyakran nézem például a BBC Radio 1 Live Lounge-t.








 



FESZTIVÁL


Van egy fesztivál, amiben még soha nem csalódtam és nincs is messze Magyarországtól, ez a Pohoda, Szlovákiában.

 



KONCERTAJÁNLÓ

 


Floex (CZ), Poppy Ackroyd (UK), John Lemke (GER)

2013. november 9. (szombat)

Mika Tivadar Mulató

Bővebben

 


Floex ajánlásával:



Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert floex mika tivadar mulatója

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr225615215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása