Tekerés közben talált hangok - morningdeer kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Tekerés közben talált hangok - morningdeer kedvencei

2013.09.10. 12:11

morningdeer160_1500.jpg


A modern elektronikuszenei elemekkel, akusztikus hangszerekkel és „talált hangokkal” (mondjuk bicikliküllő-zörejekkel) egyaránt dolgozó Dányi Krisztina 2010-ben kezdett morningdeer néven dalokat megjelentetni az art rock, a barokkpop és a lofi zajzene határmezsgyéjén, majd 2011 májusában adta ki első albumát is, a days-t. Ne legyen kétségünk: a ma működő egyik legizgalmasabb hazai zenei produkcióról beszélünk.

Egyszemélyes hálószobaprojektjét kvartetté alakítva rövid, ám annál sikeresebb koncertsorozatot adott - 2012 nyarán viszont az eredeti formációt feloszlatva a szerző új hangzáson kezdett dolgozni, és azóta második lemezét is befejezte. A Concert On A Twig című album 2013 nyarán jelenik meg Japánban, Angliában és Amerikában, a Whereabout Records gondozásában.

A lemez szeptember közepén jön ki idehaza, a lemezmegjelenéshez pedig lemezbemutató koncert is tartozik, mely szeptember 19-én kerül megrendezésre az A38 hajón, ahol a morningdeer, a Pegazusok nem léteznek és a Mayberian Sanskülotts társaságában lép színpadra.


morningdeer.bandcamp.com

www.facebook.com/morningdeer

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal



KÖNYVEK


David Berman: Actual Air

Michael Nyman: Experimental Music

André Breton: Nadja



FILMEK


Túl a csillogáson

A vadászat

A méhek világa



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Léhűtő



ZENE


Anna Meredith - Jet Black Raider



Earl Sweatshirt - Doris




FESZTIVÁL


Melt! Festival




Mi választottunk számokat Dányi Krisztinától:

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló morningdeer

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr175497555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása