Aki nem tudja sehonnan ingyen letölteni, az mindenképp vegye meg! - BackstageBass

Írta: borso.

Aki nem tudja sehonnan ingyen letölteni, az mindenképp vegye meg!

2013.04.26. 10:55

kbklip.JPG


Klassz ötletnek tűnik werkfilmet készíteni egy hamarosan megjelenő album előzeteseként, már csak azért is, mert mindenki boldog. A zenekar hallat magáról, a közönség egyre izgatottabb, az újságíróknak pedig van téma. Az történt, hogy a Kerekes Band is összedobott egy ilyen beharangozó kisfilmet, amit egy nem akármilyen koncepció köré szerveztek, rendeztek. A végeredmény a posztban, amit mi is megelőzünk egy rövid interjúval, beszélgettünk ugyanis egy kicsit a Kerekes Band dobosával, Fehér Viktorral. Az új album júliusban érkezik, amivel július 3-án koncertezik először a zenekar.


Honnan, kitől és miért jött az ötlet, hogy a Kerekes Band készítsen egy albumelőzetes werkfilmet?

Kb. fél éve ajánlotta gyermekkori barátom Lendvay Márk "A figyelmetlenség ára" című MÁV Közdok filmet, ami a masinisztáknak mutatja be, hogyan kell balesetmentesen, az irányadó munkavédelmi elveket betartva mozdonyt vezetni. Valahogy rögtön beleszerettem a miliőbe és abba a szakzsargonba, amiből egy szót sem értettem. Ahogy néztem a filmet bevillant, hogy miért ne lehetne egy hasonlót a zenészekről? Szakítsuk ki a zenét a kodályi "a zene mindenkié" elvből, és tegyük iszonyú bonyolult, precíziós szakmunkává, ami olyan veszélyes, mintha sósavval dolgozna az ember. Egyébként ötven éve, a Beatles idejében az EMI hangmérnökei ugyanilyen köpenyben szaladgáltak, szóval mi csak visszahoztunk egy hangulatot.

 

Kinek a munkája a videó?

A klipet egyébként Fehér Marcellel közösen rendeztük, akivel már sok jó dolgot agyaltunk ki közösen.


A werkfilm hangulata és a készülő album hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Van valamiféle összefüggés?

 

Igen, hiszen lesz rajta egy szám - a Cpt. Space Wolf, amihez Farkas Bertalan kilövés előtt elmondott beszédét használtuk föl. Ehhez készül az első klip május végén. A Folklore Man pedig a címadó szám, ami dallamában rockos, szövegében pedig egy zenekari kinyilatkoztás. Első sora: "You ask me why I play the flute". Biztos sokakat érdekel a válasz. A Folklore Man viszont ebben a "space-es" környezetben, ami a borítóra is jellemző, értelmezhető úgy is, mint a vidék válasza Supermanre vagy Batmanre. Szerintem folk zenét is olyan menő hallgatni, mint denevérnek öltözve házak között ugrálni. Magyarul a lemez, ahogy a borító is, a folk és a space határán mozog, de ez nem jelenti azt, hogy egy space-folk lemez lesz. Bár a Cpt. Space Wolf szerintem az első ilyen jellegű szám a magyar folk történelemben.


A Folklore Man mennyire közelít az előző három lemezhez? Esetleg cél volt, hogy hangzásban egy teljesen új dolgot hozzatok össze?


A zenekar egyedi hangszerfelállásából adódóan megvan a saját hangzásunk, amitől nem tudunk és nem is akarunk megvállni. Bár valószínűleg nem is örülne senki, ha Zsombor holnaptól furulya helyett szintin kezdene játszani. ez a Kerekes Band hangzás, ami hozzánőtt a zenekarhoz, ez vagy tetszik valakinek, vagy nem. Az új albumon új számok lesznek. nem lesz rajta a "Csángó Boogie 2." vagy a "Mr. Hungary Moszkvában". Ez egy új album lesz. Biztos lesz néhány szám, ami hasonlít az előzőekre, de lesz jó pár, ami eltér tőle. Kicsit több lesz az énekes szám. Ez az egy biztos.

 

Igaz az, hogy amikor Brad Pitt Magyarországon forgatott, te megpattintottad Angelinát a rácegresi Hotel Ózonban?

Igaz, de Alica Keys jobb volt…

 

Utolsó gondolat a lemezzel kapcsolatban?

Aki nem tudja sehonnan ingyen letölteni, az mindenképp vegye meg!


Facebook


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló kerekes band

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr85244754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása