Tele vannak történetekkel - Reptile Youth kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Tele vannak történetekkel - Reptile Youth kedvencei

2013.03.28. 14:03

reptiley.jpg


www.facebook.com/reptileyouth

www.reptileyouth.com


Amikor azt olvastam, hogy a Reptile Youth egy szűkszavú zenekar, már akkor tudtam, hogy erre mi most jól rácáfolunk. Persze, az is lehet, hogy csak szeretnek mesélni arról, hogy milyen zenéket hallgatnak, milyen filmek jönnek be nekik és a többi. Most kiderül minden.



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 





KÖNYVEK


Imádjuk Izlandot. Ehhez kapcsolódik egy könyv, a Karitas, ami az első izlandi színésznőről szól, vagyis az ő küzdelmeiről. Iszonyat jó.



FILMEK


Két és fél hónap turnézás után végre hazamehettünk tavaly év végén, teljesen készen voltunk. Akkor sokat olvastunk, sétáltunk az erdőben és filmeztünk. Egyik este egy olyan filmre bukkantunk, hogy el sem hittük, de senki se a környezetünkben. Egyszerű volt, eredeti és művészi.



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Egy sem jut az eszünkbe....



ZENE


Az új Nick Cave album nagyszerű lett és persze nagyon várjuk az új The Knife lemezt is. Egyébként pedig egy csomó zenekart bírunk, ilyen Tame Impala, The Horrors és újabban a The Soft Moon is. De Dániában is van egy jó pár klassz banda, ilyen a Broke vagy például elég jó az új Iceage album is. Van egy dán lány, Cecilie Trier neve, aki a CTM nevű zenekar tagja, szeretjük, amit csinálnak.




FESZTIVÁL


Van egy nagyon varázslatos, pici művészeti fesztivál Izlandon, ez Lunga, már kétszer is voltunk itt. Sajnos, idén a sok munka miatt nem jutunk el, de reméljük, jövőre összejön. És ugye egy dánnak könnyű azt mondania, hogy a Roskilde Fesztivál, olyan nekünk, mintha hazamennénk, minden régi haverunkkal itt szoktunk összefutni.



KONCERTAJÁNLÓ


Polar Beat - friss skandináv zenék az A38 Hajón


REPTILE YOUTH (DK)
TEJ
40 DAYS


2013. március 28. (csütörtök)

A38


Szinte hihetetlenül hangzik, de Reptile Youth egyetlen kiadott lemez nélkül, kizárólag szédületes koncertjeinek köszönhetően vívta ki magának nagy nemzetközi megbecsülését, hatalmas koncerteket adva olyan neves fesztiválokon, mint a Reeperbahn Festival (DE), a Montreux Jazz Festival (CH), a Wavves Vienna (AU), a Sonic Visions (LUX), a Unit Tokyo (JP), a SPOT Festival (DK) vagy a Roskilde Festival (DK).
A zenekar 2012-ben mégis egy lemez-előzetessel örvendeztette meg rajongóit, amelyet Londonban gondoztak és csiszoltak véglegessé Dave M. Allen és Mark Ralph sztár-producerek. Utóbbi olyan rock-történetet írt zenekarokkal dolgozott, mint a The Cure, a Sisters of Mercy vagy a Human League, míg Mark Ralph a Filthy Dukes producere volt, remixeket készített Lady Gaga számára és ő a producere a hamarosan megjelenő Hot Chip című albumának is.

Az eseményről bővebben itt olvashattok.



A Reptile Youth ezt a videót küldi, egy sztorival együtt:


Rai Nadal készített nekünk egy remek klipet a 'Dead End' című szűmunkhoz, ez volt élete első videóklipje. Aztán valahogy Bobby Gillespie a Primal Screamből is látta és megkérdezte tőle, hogy nincs-e kedve csinálni egy videót az új dalához. Mostanában sokat szól nálunk a Primal Scream és most jutott eszünkbe, hogy korábban Bobby már emlegetett minket egy interjúban.


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert reptile youth

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr555176486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása