House, techno és disco szól otthon is - a Château Flight kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

House, techno és disco szól otthon is - a Château Flight kedvencei

2013.03.21. 15:48

GILB'R.jpg


www.facebook.com/chateauflight

 

Franciaországhoz hozzátartozik a house is, és ha szükség lenne bizonyítékra, akkor itt egy duó, a Château Flight. Az egyik tag, Gilb'R mesél a kedvenceiről a zenekar bemutatása után.

A Château Flight két francia úriember, a párizsi lemezlovas és producer, Gilb'r és Nicolas Chaix alkotta páros. Mindkét fél egymástól jócskán különböző zenei előképekkel és ízléssel rendelkezik: Gilb'r igazából hip-hop-szerelmes egykori közismert rádió-guru, aki még a bakelitlemez pörgetésével is komoly hírnevet szerzett magának, akinek a keze alatt számos drum'n'bass darab is megfordult Fabio és a Grooverider stílusában még a kilencvenes években, míg Nicolas, vagyis I:Cube bemutatkozó kislemeze a Disco Cubizm őt egyenesen a francia house zene producereinek élvonalába repítette még tinédzser középiskolás korában. A Château Flight zenéjéről egyesek azt állítják, hogy a diszkó zene sötétebbik oldalához lehet hasonlítani, vagy a kísérleti house és techno zenéhez.

Legújabb munkáik közé tartozik a szédületes sikerű filmzene, amelyet a Les Vampires némafilmhez készítettek, valamint a 'Baroque' című maxijuk, amelyet a neves berlini kiadó, az Innervisions gondozott, amely az Âme, a Dixon és Henrik Schwarz kiadója is egyben. Schwarz szavaival: "Ez a két fazon egy olyan összetett és magas színvonalú, szerves dolgot hoz létre, amit úgy tűnik ma sehol máshol, senki más nem tesz meg.

forrás: a38.hu

 



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 



KÖNYVEK


fotós könyvek pl. Antoine D'Agata Editions - Xavier Barral

Steve Tesich: Karoo



FILMEK


Tarkovszkij, legújabb James Bond film, a régi hollywoodi film noir, a Jean-Pierre Melleville filmjei, zombis filmek és az Apatow testvérek munkái



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Plastic People (London)

La Brocante (Párizs)

Renate (Berlin)



ZENE


bass,house,techno,obscure disco



KONCERTAJÁNLÓ

 

KIOSK & Tours De France present:

Chateau Flight (FR)
Marcus Worgull (Innervisions) (DE)


2013. március 22. (péntek) 23h


A38


A house zene igazi nagymesterei tartanak örömünnepet és fogadóórát ezen az estén, egyrészt a kiváló francia páros, a Chateau Flight, valamint a kitűnő német producer, Marcus Worgull.


Az eseményről itt mindent megtalálsz.

 

Hallgassunk is tőlük valamit:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert chateau flight

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr875157523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása