Francia lemezjátszó elektronikus hazai neonfényben - BackstageBass

Írta: borso.

Francia lemezjátszó elektronikus hazai neonfényben

2013.02.26. 16:58

wax.jpg

Bár a poszt szerkesztése közben kikerült a SOLD OUT tábla, ne vesszen el a sok munka. Most lecsekkolhatod, hogy melyik programról maradsz le, ha eddig nem jutott volna el hozzád a hír, hogy február 27-én Wax Tailor zenél és az Astryd bemutatkozó koncertet ad a hajón.

Wax Tailor live (FR) - Dusty Rainbow tour

Astryd (HU)

 

2013. február 27. (szerda)

A38 hajó

 


Wax Tailor a francia hiphop vezető alakja, aki az elektronikus tánczene, a hiphop, a triphop és a downtempo poposabb vonalát tolja. Azon kevés francia producer egyike, akik utat találtak a tipikusan angolszász műfajként számon tartott underground hiphop csúcsaira, lemezei hosszú ideig állomásoznak a műfaji slágerlistákon. A pályáját egy helyi hiphop-rádióban kezdő mester bemutatkozó albumán, a Tales of Forgotten Melodies-on biztos kézzel és finom ízléssel rendezgette össze a klasszikus szving-hangmintákat a belassult triphop-alapokkal, és emellett nagyszerű énekesnők működtek közre. A spoken word-nagyasszony Ursula Ruckertől a neo-soul díva Sharon Jonesig számtalan vendégművész szerepel Wax Tailor dalaiban, amik a kortárs hiphop legszebb gyöngyszemei közé tartoznak.

A stabilan építkező, azonnal felismerhető, jellegzetes stílusjegyekből építkező életmű eddigi igazi koronája a tavaly ősszel megjelent konceptlemez, a Dusty Rainbow from the Dark. Wax Tailor egy gyerek-meseregény koncepciójában talált rá a hozzá illő „tökéletes formára” - az album egyfajta narrált történetet bont ki (a mesélő nem más, mint a BBC legendás „hangja”, Don McCorkindale) a megszokott, samplingekre épülő Wax Tailor-hiphop-hangkollázsokon keresztül, rengeteg vendégénekessel és -hiphopperrel. A sztorit és a koncepciót annyira komolyan gondolta, hogy még az ismert gyerekkönyv-illusztrátort, Rebecca Dautremert is megnyerte a produkcióhoz – ő tervezte a lemezfüzet alapjául szolgáló képregény-féleséget.

forrás: a38.hu


www.waxtailor.com

www.facebook.com/thewaxtailor

 

 

 



 

astryd1.jpg

 

Astryd

 

Az Astryd minimalista elektronikus popzenei projekt 2012 őszén indult, a Realistic Crew korábbi tagjainak új formációja. Stílusa white neon electronica, amely integrálja az ezredfordulót követő zenei trendek esszenciáját, de mégis egy csak rá jellemző, kimért formában tálalja azokat. Így jön létre egy különleges zenei szimbiózis végső formájaként az Astryd, amely magába sűríti a karcos, sötétebb világokat megidéző poszt-dubstepet, a hideg, barázdált szőnyegeken száguldó minimal technot és az élő hangszereklassú, lüktető intenzitását. A csapat megalakulása óta egy kiforrott zenei koncepcióval és ahhoz igazodó, letisztult arculattal bír melyet tágas, csupasz terek, feszességbe oltott légiesség és a szigorú geometriát ellenpontozó hang éteri melegsége jellemez.

 

Vranik Krisztián (Krizso)

Az Astryd zenei producere és szerzője, élőben a szempling és szintetizátor munkáért felelős.

Mészáros Zsuzsanna (Marge)

Az Astryd dalszerő, énekese.

Gulyás Kristóf

Az Astryd dobosa.


www.astrydmusic.com

www.facebook.com/astrydmusic




Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 wax tailor astryd

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr665105526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása