Hurts, GusGus, Billy Talent - Új nevek a VOLT fesztiválon - BackstageBass

Írta: borso.

Hurts, GusGus, Billy Talent - Új nevek a VOLT fesztiválon

2013.02.14. 16:13

volt.png


Azzal teszi még boldogabbá a mai napot a VOLT fesztivál brigádja, hogy reggel óta szépen csepegteti az új neveket az idei felhozatalból. Mutatjuk a 11 új fellépőt.


Bullet For My Valentine (UK)

 

Éjfekete bőrben szervírozott, feszes és kikezdhetetlen hard rock szonáták. Agresszív riffekkel keményre gyúrt, ugyanakkor dallamos, virtuozitásról árulkodó metál szimfóniák, tömegeket megmozgató fémzenei rituálékhoz írt szövegek. Ezek a maximái Matthew Tuck énekes-gitáros, Michael Paget szólógitáros, Jason James basszeros és Michael Thomas dobos bandájának, azaz a kétezres évek egyik leghíresebb metál zenekarának, a több millió lemezeladással büszkélkedő Bullet For My Valentine-nak.


Fritz Kalkbrenner (D)

 

Paul Kalkbrenner a német techno ikon öccse. Bátyjához hasonlóan az elektronikus zenére tette fel az életét, de a témához a hip-hop és a soul felől közelít. Újságíróból lett a kortárs német könnyűzene és a berlini klubélet ismert arca, karakteres hangját mindenki jól ismeri, aki hallotta testvérével közösen jegyzett slágerét, a Sky & Sandet. Jelenleg a főleg house-profilú kiadónál, a Suolnál tevékenykedik, ők adták ki eddig megjelent két önálló szerzeményekből álló nagylemezét, a 2010-es Here Today Gone Tomorrowt, valamint a nemrég megjelent Sick Travellint.


DJ Fresh (UK)

Daniel Stein, művésznevén DJ Fresh a modern populáris drum'n'bass kultúra legnagyobb hatású DJ-je és producere: nevét és munkáit nemcsak a műfaj iránt elkötelezett rajongók ismerik, hanem azok is, akik amúgy nem kifejezetten erre a stílusra vannak felpörögve. Zsenialitása abban rejlik, hogy egyszerre képes megszólítani az ortodox drum'n'bass hívőket, és ugyanakkor előrukkolni egy rádió-, illetve felhasználóbarát, fülbemászó és energikus popindulóval.


Martin Solveig (F)

Solveig legismertebb lemeze a Hello-tól hangos Smash, de a könnyed és 0-99 éves korig korlátlanul fogyasztható house zenében gondolkodó francia fenomén eddigi munkássága további négy, milliós példányszámaban elkelt nagylemezt ölel fel. A DJ Mag 100-as listájáról évek óta kirobbanthatatlan francia DJ újabb magyarországi fellépésén lesz miből összeállítania azt az ideális, és az aktuális hangulathoz leginkább passzoló szettet, amivel önfeledt bulizásra késztet majd mindenkit.


Papa Roach (USA)

 

Jacoby Sahddix elnyűhetetlen, a legkeményebb törésteszteken edzett, elpusztíthatatlan bandája, a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején tomboló új hullámos metál őrület egyik meghatározó, megújulni képes zenekara. Húsz évvel ezelőtt nemcsak rendkívül népszerű számokkal, hanem minden fronton aktívan járultak hozzá a nu metál világhódításának sikeréhez. Több mint tizennyolcmillió lemezt adtak el, az idei VOLTra pedig kirobbanó formában érkeznek, hogy megrázzák a Lővéreket legújabb lemezükkel, a tavaly ősszel berobbant The Connectionnel.


GusGus (ISL)


Igényes, egyedi dinamikájú és csábító atmoszférájú munkáik több mint tizenöt éve tartják mozgásban a nem mindennapi, elgondolkodtató elektronikára fogékony rajongókat. Karrierjük a világ egy eldugott szegletéből indult, de zenéjüket sikerült eljuttatniuk bolygónk legtávolabbi vidékeire, úgy hogy közben nyolc stúdióalbumot, és egy koncertlemezt készítettek. A zseniális Gus Gus legújabb munkája a tíz vadonatúj, fagyos-romantikus opuszt tartalmazó Arabian Horse.

 

 

Parkway Drive (AUS)


Kirobbanó formában, sorrendben negyedik stúdióalbumával, a tavaly ősszel megjelent Atlas-szal mér elementáris erejű csapást a békésen fesztiválozókra a mostani VOLTon Ausztrália leghangosabb metalcore bandája, a Parkway Drive. Zenéjük kőkemény, agresszív riffekból, daráló dobalapokból, valamint tébolyító vokálokból épül fel: a projekt a nyugalom megzavarására lett kitalálva.

 

 


Dub FX (AUS)


Benjamin Stanford nemcsak egy semmiből jött és gyorsan kopó parvenü a hihetetlen nézettségi mutatókkal rendelkező Youtube-sztárok világában. Ő a videómegosztók világán és a blogoszférán túl is nagy király már hosszú idő óta, a flaszter ura és a bulvárok hangja, aki közönség a kedvenc loopjaival bejárta mind az öt kontinest. Forradalmasította az (utcai) előadó művészetet, és többször fellépet Magyarországon, ahol mostanra valóságos személyi kultusz épült ki köré. Idén Dub FX soha véget nem érő világkörüli turnéja újra a Lővérekbe vezet, ahol a lassan harmincadik életévét betöltő előadó jóvoltából egy újabb látványos loop-, illetve effektorgián vehetünk részt, ahol a beatboxtól kezdve a drum'n'bass-en és a dubstepen át a raggae-ig kötetlen stílusok találnak fogást egymáson.


Sven Väth (D)


A német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja. Legendás, iskolateremető, mindig megújulni képes művész, akit csak a techno keresztapájaként regisztrál a világ. Több mint három évtizede van a pályán, ezalatt többször is megfordult már hazánkban, maratoni szettjeivel a legfinnyásabb nézőket is levette a lábáról. Kiadója, a 2000-ben alapított Cocoon az egyik egyik legfontosabb és legkiválóbb anyagokat megjelentető e-zenei intézmény.

 

 


Hurts (UK)


Elly Jackson, a La Roux énekesnője pár évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy az őt is híressé tevő szintipop revivalnek vége van. Tévedett. A pazar cáfolat a 2009-ben Manchesterben megalakult Hurts, a brit szintipop és elektro pop mozgalom meghatározó zenekara. Eddig egy nagylemezük jelent meg, a hűvös-romantikus Happiness; a lemezről a Wonderful Life, a Sunday, a Stay, az Illuminated, a Blood, Tears & Gold és a Better Than Love című dalok önálló életre kelve külön is nagy sikert arattak. Munkáikból összesen több mint egy millió példányt adtak el világszerte, és ez a szám biztosan növekedni fog, hiszen 2013 márciusában jelenik meg a Hurts második nagylemeze: Exile címmel.

 


Billy Talent

Egy milliós eladási mutatókkal rendelkező punk rock együttesre oda kell figyelni. A Billy Talent pedig amúgy is több egy átlagos kanadai punk zenekarnál. A banda egyszerre hozza a húzós rockot és a punk pop hangzást, közben pályájuk 20 éve alatt végig hitelesek tudtak maradni. Idén sem csak régi slágereikkel haknizni indulnak körbe a világban, hanem a tavaly összel megjelent új albumuk, a Dead Silence dalait bemutatva járják körbe Európát.

 

forrás: www.facebook.com/VOLTFesztival , www.sziget.hu/volt


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

1 komment

Címkék: zene ajánló volt fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr185079803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása