Egy este Bob Marley-val - BackstageBass

Írta: borso.

Egy este Bob Marley-val

2013.02.06. 16:14

Marley_68_flyer5mediumweb.jpg


Ladánybene 27 és barátai

Marley 68

Hungarian Tribute to Bob Marley

 

Reggae körökben a február hónap a világ bármely pontján Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Ezen időszakban számos fesztivál és koncert keretében emlékeznek meg minden idők legismertebb reggae zenészéről: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai.

A magyar reggae megteremtésében és színvonalas működtetésében kulcsszerepet betöltő Ladánybene 27 zenekar szervezésében február 8-án itthon is ismét részesei lehetünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 Hajón! A 2012-ben megfiatalodott és új zenészekkel kibővült LB27 szokásához híven sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tart eme jeles alkalomból.


Idén 68 éves lenne a reggae királya...

A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Marley üzenetét, hiszen nagyon fontos, hogy legfőképp az albumain megbúvó kincsek, azok a zenék éljenek tovább, amik a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak, és ne csak a rádiók által sokat játszott slágereket ismerje a közönség.

„1996-ban megjelentettünk egy "ismeretterjesztő" tribute albumot "Bob Marley emlékére"-címmel. Azóta minden februárban, Bob születésnapjához közel összejövünk, hogy együtt örüljünk és táncoljunk a "Mester" dalaira!" – mondta Bodnár Tibor zenekarvezető.

Az idei februári estén a házigazda Ladánybene 27 vendégei lesznek zenész barátaik, akikkel megtiszteltetés együtt muzsikálni:

Fekete Jenő – ének, gitár
Erdő Zoltán – tárogató
Simkó-Várnagy Mihály – cselló
looperMr.Roul NO (P) – ének
Hascu Bratosin (RO) – perka
Tálti – gitár, vokál
Koroknay András – basszusgitár
Selecta Áfonya

Hatalmas közös zenélés várható ezen az éjszakán (is)! A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai a korai, jamaicai évektől a Tuff Gong-os világhódító időszak végéig!

A koncert előtt és után Selecta Áfonya zenél, aki hihetetlen bakelit gyűjteményéből most azokat a korongokat hozza el, amik valamilyen összefüggésben állnak Marley munkásságával, így lesz teljes az egész estés ünnep!

www.facebook.com/Ladanybene27



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 ladánybene27 marley68

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr615065744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása