A Roskilde közönsége is szerette - 12.15., Rangleklods a hajón - BackstageBass

Írta: borso.

A Roskilde közönsége is szerette - 12.15., Rangleklods a hajón

2012.12.15. 13:32

rang.jpeg


Keep North & A38 pres.

Rangleklods (DK), Oleg Borsos /Polar Dear/ Dj Set

 

2012. december 15. (szombat)

A38 hajó


A dán Rangleklods olyan, mint egy jó Carlsberg - kiváló export. Egyszerre alkalmas képviselni hazáját sajátos stílusával, és beépíteni az aktuális nemzetközi trendek legjobb elemeit. 2012. december 15-én az A38 Hajóra érkezik élő produkciójával Esben Andersen, azaz a Rangleklods.


A 2009-ben alakult Ranglekods a jelenlegi dán popszíntér egyik legüdébb színfoltja. Esben Andersen zenéjében egyszerre van jelen a letisztult, minimalista formákra törekvés és az érzelmes, már-már barokkos témák. Dalaiban jól megfér egymás mellett az elektronikus alapú hiphop, és a helyenként house-t idéző tánczene, nyakon öntve a híres skandináv popérzékenységgel.


Hosszabb berlini tartózkodás után ismét Koppenhágában él, így a dán főváros és Aarhus klubjai mellett már Németországban sem tekintenek rá idegenként - mi több, jelentős rajongói bázissal rendelkezik az országhatáron túl is. Home című, bemutatkozó kislemezével biztosította a helyét több nívós, nemzetközi fesztiválon, így például fellépett a legendás Roskilde-en is; az idei, debütáló nagylemeze, a Beekeper pedig meghozta számára a kritika elismerését is.



rangleklods1.jpg


Bár a zenei koncepcióért, és a stúdiómunkákért Andersen egyedül felel, az élő fellépések során csatlakozik hozzá egy gitáros hölgy, akinek jelenléte elemi energiát ad koncertjeinek. A zenei élményt a modern és hatásos vizuális elemek teszik teljessé, ez az egységesség biztosítja a maradandó élményt a közönség számára.




Az estét Borsos Oleg dj szettje nyitja majd. Oleg a Polar Dear egyik fele, melyet az idei magyar popzenei piac legkellemesebb meglepetéseként tartanak számon. A jelenleg távmunkában - Montreal-Budapest - épülő projekt Even If I’m Late című slágerével került be tartósan a rádiók és a zenei csatornák rotációjába. Produkciójával minden bizonnyal megmutatja, mire is készüljünk a közeljövőben esedékes élő bemutatkozásuk alkalmával, saját számaik mellett pedig a legjobb aktuális popdalokból, és a Polar Dearre leginkább ható zenékből válogat majd szettjében.



A koncert társszervezője a Keep North névre keresztelt zenei-kulturális projekt. A Keep North célja, hogy közelebb hozza a zeneszerető fiatalokhoz a skandináv kortárs popkultúrát, bemutasson olyan előadókat, művészeket, akik elkerülik a mainstream média figyelmét, viszont sokszínűségükkel jól képviselik hazájukat. Tevékenységükbe tartozik a koncertszervezés mellett folyamatos helyzetjelentés az északi popzene világából, valamint tágabb értelemben vett kulturális események lebonyolítása, szoros együttműködésben a Skandináv Házzal, és a különböző nemzetek kulturális intézeteivel.



www.facebook.com/rangleklods

www.facebook.com/polardear

www.facebook.com/keepnorth



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal


rangleklods_a.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 rangleklods

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr14966504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása