9 év története szimfonikusan - PASO a Művészetek Palotájában - BackstageBass

Írta: borso.

9 év története szimfonikusan - PASO a Művészetek Palotájában

2012.11.14. 10:56

paso_press_2011_2.jpg


Szimfonikus nagykoncertet ad a PASO a Művészetek Palotájában

 

2012. november 14. (szerda)
20:00 - 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

A Pannonia Allstars Ska Orchestra legnagyobb slágerei november 14-én egy egész estés koncerten szimfonikus átértelmezésben csendülnek fel a Művészetek Palotájában. A zenekar a tavasszal megjelent Lovemonster, vagyis Szerelemszörny című dupla albumáról is több dalt előad az MR Szimfonikusokkal közös, különleges fellépésen.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra tavaly a Sziget Fesztiválon és a Cipősdoboz jótékonysági koncerten, idén szeptemberben pedig a Közmédia napján adta elő néhány újraértelmezett dalát az MR Szimfonikusokkal. A fantasztikus hangulatú fellépések után egyre többször merült fel egy egész estés közös koncert gondolata. Az álom november 14-én valósággá válik, hiszen a Művészetek Palotája felkérésére a ska magyarországi nagyköveteinek legnagyobb slágerei több mint két órán át szimfonikus átértelmezésben csendülnek fel az új, „mr2 Szimfonik + a Müpából" című sorozat első műsoraként.

- A PASO kilenc éves történetéből összesen 26 dalt választottunk ki, például a System Connection, a Budapest, a Tenkes kapitánya, a Babylon Focus, a Gagarin és a Hungarian Dish című slágereinket, valamint játszani fogjuk a tavasszal megjelent Lovemonster című lemezünk számait, köztük az Elhagytam magam és a No Love in Town dalokat is. Ennek a dupla albumnak a második CD-jén mutatkozott be mellékprojektünk, a PASO's Roots Rockers, amellyel kicsit elmélyültebb, pszichedelikusabb hangvételű zenét komponálunk. A MüPá-ban néhány ilyen számot először adunk elő élőben, ráadásul rögtön szimfonikus formában, vagyis ez akár dupla ősbemutatónak is tekinthető. A koncerten vendégünk lesz az Irie Maffia énekesnője, Sena is – mondta a KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

A PASO életvidám, energikus koncertjeinek hangulata a Művészetek Palotájában is visszaköszön majd.
- A dalok áthangszerelésében Subicz Gábor trombitás mellett ezúttal a zenekar két másik tagja, Meleg Tamás és Lukács Gábor szaxofonosok is részt vesznek. Az egész koncertet a játékosság jellemzi majd, hiszen a fiúk minden lehetőséget kiaknáznak. Lesznek dalok, amelyekben az MR Szimfonikusok és a PASO összes zenésze együtt muzsikál, de lesznek olyanok is, amelyekben például csak a két zenekar fúvósai vagy a szimfonikusoknak csak egy része közreműködik. A közönség kortárs zenei kísérletet is hallhat, hiszen az MR Szimfonikusok élőben, a hangszereikkel imitálják majd a dub hangzásra jellemző visszhangokat, amit egyébként elektronikus úton szokás a számokhoz adni – tette hozzá KRSa.

KRSA („Lord Panamo”) – ének, ütőhangszerek, Babba Luki (Lukács Gábor) – alt- és szopránszaxofon, Barna György („G Brown”) – hegedű, Benkő Dávid („Mr P”) – Hammond-orgona, melodika, vokál, Dr. Strict – bőgő, basszusgitár, General Csáki – gitár, vokál, Laca (Nagy László) – gitár, Lipi Brown – dobok, ütőhangszerek, Mr. Tony Ass (Subicz Gábor) – trombita, szárnykürt, mellofon, vokál, doromb, Mr. Vajay – harsona, Tommy Hot (Meleg Tamás) – tenorszaxofon 

Közreműködik: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 
Vezényel: Balogh Sándor
 
 
Diákok figyelem!

A MÜPÁ-ban diákigazolvánnyal lehetőség van kedvezményes árú állójegyet váltani a kakasülőre. Az első kb.75 fiatal vásárolhat ilyen jegyet - 1db diákigazolvánnyal 1 db jegy váltható, a jegy ára 1000 HUF, a diákjegyek árusítása a helyszíenen, a koncert napján 19.00-kor kezdődik.

www.mupa.hu

www.paso.hu

www.facebook.com/pannoniaallstars

forrás: prgarden


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert müpa paso mr2 szimfonik

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr624906335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása