Intim és természetközeli játék Amerikából - BackstageBass

Írta: borso.

Intim és természetközeli játék Amerikából

2012.11.07. 16:54

01_a3-shearwater_.jpg


A SOUNDKITCHEN ÉS AZ AKVÁRIUM BEMUTATJA


SHEARWATER (US), JESCA HOOP (US)

November nyolcadikán egy igazi kult-kedvenc, a Shearwater érkezik az Akvárium Klubba. A legendás texasi Okkervil River két tagja, Jonathan Meibugr és Will Sheff 1999-ben döntött úgy, hogy az anyazenekar programjába szervesen nem illeszkedő, intim hangulatú dalaikat Shearwater néven jelentetik meg. Az azóta eltelt tizenkét évben a gyakran változó felállású zenekar (időközben Sheff is elhagyta a formációt) nyolc stúdióalbumot jelentetett meg, olyan indie-sztárokkal turnézott, mint az Akron/Family, a Mountain Goats és a Blonde Redhead, leszerződött előbb a Matador, majd a Sub Pop kiadóhoz, 2010-ben pedig még azt is megengedhették maguknak, hogy Sherwater Is Enron címmel egy ingyenesen letölthető instrumentális lemezzel ajándékozzák meg a rajongókat. A Shearwater szívszorító zongorás balladái és törékeny folkdalai a csodálatos atmoszféra mellett gyakran kifejezetten fülbemászóak, idén megjelent Animal Joy című nagylemezük pedig itt-ott a nyolcvanas évek AOR rockzenéjét is megidézi. A zenekar státuszáról mindent elmond, hogy idén tavasszal a tavalyi év egyik legjobb lemezét megjelentető, a kortárs dalszerző-énekesnők élvonalába tartozó St. Vincent társaságában turnéztak – most pedig eljönnek hozzánk is.


A Shearwater előtt az észak-karolinai mormon családból származó Jesca Hoop lép fel; a szigorú vallásos nevelés elől tizenévesen a természetbe menekülő folktündér idén jelentette meg harmadik nagylemezét The House That Jack Built címmel. Rajongói közt olyan legendák szerepelnek, mint Tom Waits, vagy a gitáros-énekesnőt közös szereplésre invitáló Peter Gabriel. Jesca Hoop 2008-ban már az Elbow és Mark Knopfler társaságában koncertezett, később pedig fellépett az Eels és Andrew Bird turnéin is.



2012. november 8. (csütörtök), 20 óra


Akvárium Klub – 1051. Budapest, Erzsébet tér


Jegyek: Elővételben: 2300 Ft / Helyszínen: 3000 Ft


Online jegyvásárlás
Shearwater
Jesca Hoop
Soundkitchen




Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert jesca hoop shearwater akvárium klub

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr234895628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása