David Lynch majdnem nője, Chrysta Bell a hajón - BackstageBass

Írta: borso.

David Lynch majdnem nője, Chrysta Bell a hajón

2012.10.16. 08:29

chrysta_bell_pink_bingo_dutch_rall.jpg

Chrysta Bell (US)

ANEZ

 

2012. október 16. (kedd)
A38 hajó


Chrysta Bell énekesnő, dalszerző, szórakoztató, divatmodell és múzsa fellépésein elképesztően dinamikus színházi elemeket és szerves multimédia-eszköztárat használ fel ahhoz, hogy elbűvölő élményt nyújtson a hallgatói számára. Karrierje során olyan ikonokkal dolgozott együtt, mint Willie Nelson, Brian Setzer, Donovan és a King Crimson együttes tagjai.

Mégis életét és karrierjét meghatározó élménye akkor adódott, amikor dalokat írhatott és vehetett fel a neves filmrendezővel, David Lynchcsel. Gyorsan elmélyülő és szárnyalásba kezdő együttműködésük csúcsa hamarosan a Polish Poem című dal lett, amely közös lemezükön, a 11 kiváló dalt felvonultató This Train című albumon jelent meg a La Rose Noire kiadó gondozásában.

Lynch szerint Chrysta Bell olyan női archetipus, mint Julie London, Rita Hayworth vagy Isabella Rossellini. Nem régi koncertje kapcsán pedig egy londoni kritikus a Portishead-hez és a Massive Attack-hez hasonlította Chrysta személyiségét és világát.

Chrysta Bell karrierjét Austinban, Texas államban kezdte meg a 8 ½ Souvenirs együttes énekeseként. Már ekkor érezhető volt soul-os, álom-pop világán néhány komoly előd inspirációja: Eurythmics, Ellen Von Unwerth, Serge Gainsbourg, Cocteau Twins, Zbigniew Preisner, Gustave Courbet vagy a Goldfrapp.

Nem véletlen, hogy Chrysta Bell-nek mára komoly rajongótábora van Párizsban, Rómában, Sanghajban, Montrealban, s a megannyi további nagyváros mellett még gyermekkora kedvenc városában, Austin-ban is.

Aki szereti David Lynch drámai szenvedéllyel, lehengerlő eleganciával és frivol erotikával teli világát, annak ott a helye Chrysta Bell koncertjén.



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 chrysta bell

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr274851288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása