Francia dj set, amerikai live act - DJ Cam és Blockhead az Akváriumban - BackstageBass

Írta: borso.

Francia dj set, amerikai live act - DJ Cam és Blockhead az Akváriumban

2012.09.25. 11:37

blockhead-cam_.jpg

DJ CAM (France), BLOCKHEAD (USA)

 

2012. szeptember 27. (csütörtök)

Akvárium (Budapest, Erzsébet tér) 

 

Facebook

www.inflamable.com
www.soundcloud.com/djcam-official
www.k7.com
www.ninjatune.net/artist/blockhead


DJ CAM (France)

 

DJ Cam a Daft Punk, az Air és a Cassius mellett a ’90-es években indult francia előadók, a French Touch éra egyik legjelentősebb producere. Nem az a típus, aki karrierje kezdetén kiköt egy stílusnál. 1994-ben jelentette meg Underground Vibes című első lemezét, amelyen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ismert jazz mintákat oldschool hiphop elemekkel kevert, ami nemcsak, hogy szokatlan megoldás volt, de vagányan szólt a hangszórókból. Két évvel később a Substances lett a következő nagy dobása, a 2002-es Soulshine-ról pedig a Summer in Paris lett a legnagyobb sláger. A párizsi dolce vita emblematikus dalaként több mint 1 millió példányban kelt el, hiszen fülbemászó dallamával ugyanolyan jól szólt a clubok eldugott, kis hátsó helyiségeiben, mint a tánctereken. Cam-et kísérletező kedve egészen a house-ig vitte, majd 2011-es Seven című lemezével visszakanyarodott a bensőséges hangulatú stúdiózgatás, a finom hangzás felé, élő fellépésein pedig magabiztosan utaztatja közönségét a különböző stílusokon keresztül. 



BLOCKHEAD (USA)

 

Az experimentális hiphop nagy mágusa, Blockhead (USA) idén januárban jelentette meg ötödik lemezét a legendás Ninja Tunes kiadónál. A manhattani születésű Sidney Simon saját bevallása szerint onnan kapta művésznevét, hogy a fejformája közel négyszögletes. Valószínűleg nem ezzel hozható összefüggésbe, hogy kamaszként a New York-i hiphop körökhöz húzta a szíve, és tehetséges MC-ként tűnt ki a többiek közül. A bostoni egyetemen csak egy évet húzott le, ez az időszak mégis meghatározó volt az életében, mivel itt ismerte meg a rapper Aesop Rock-ot, akivel hamarosan együtt kezdett dolgozni. Blockhead a produceri vonalon maradt és 2004-ben jelentette meg első, Music by Cavelight című albumát. Az ezt követő 2 LP után a 2009-es The Music Scene nagyot karcolt, és a 2012 januárjában megjelent Interludes After Midnighttal járja a világot.

Az este hangulatát Cadik (Tilos) alapozza meg. Az ívet Blockhead viszi tovább, túlmutatva a klasszikus hiphopon, túl a ninjatune-tól megszokott profizmuson, átadva a stafétát Dj Cam-nek, aki a bass műfajokon belül magabiztosan vezet át minket a triphopból az underground houseba, hogy aztán a levezetést a biztos kezű Suhaidra bízza.


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert akvárium blockhead dj cam

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr254801030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása