Tekerj kulturáltan - Újra lesz Bike and Roll - BackstageBass

Írta: borso.

Tekerj kulturáltan - Újra lesz Bike and Roll

2012.09.19. 09:37

bike (1).jpg



BIKE AND ROLL! - Rock and Buda

Újra popkulturális városnéző kerékpártúra Budapesten!


2012. szeptember 22. (szombat)
11.30-15.00h

 

Idén nincsen Critical Mass szeptember 22-én, de aki mindenképpen szeretne kerékpárra ülni, végigtekerhet a városon az őszi Bike and Roll popkulturális kerékpártúrával. Az őszi túra témája Rock and Buda, legendás és működő rock helyszíneket látogatunk meg, nem utolsósorban a világörökség részét képező és hamarosan megújuló Várbazárba is bejuthatunk, a volt Ifipark helyszínére.

A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervezi a poptörténeti kerékpártúrákat Budapesten. Érdekessége, hogy nem idegenvezetők beszélnek a túrán, hanem a poptörténet legendái és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket. Beszélt már a két keréken guruló popturistáknak többek között Bródy János, Dj Palotai, az Park koncertszervezői, Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila (F.O. System) az egykori Fekete Lyuk előtt, de a túra része volt már építő-bontó karszalaggal az épülő Sziget Fesztivál is. Ősszel a koncertszervezők szervezetével, az Org4Org Egyesülettel közösen járják be a Budát, régi és új koncerthelyszíneket látogatva meg.

Most a budai poptörténeti helyszínekre kerül a sor. Az állomások között lesz Budán a Bem rockpart helyszíne, a Budavári Művelődési Ház, ahol a tabáni rockfesztiválokról láthatunk fotókiállítást. A túra különlegessége a Várbazár meglátogatása. A volt Ifipark a magyar rockzene bölcsője volt, és bezárása óta nem látható. A világörökség részét képező és jó ideje omladozó Várbazár hamarosan megújul és az Ifipark szellemét megőrizve a könnyűzene is helyet kap itt, erről a projekt megvalósításában részt vevő szervezők beszélnek majd, illetve Jávorszky Béla Szilárd író-újságíró idézi fel a hely szellemét. A túra harmadik helyszíne a világ legjobb pubjának választott A38 hajó lesz, ahol sok műhelytitkot és háttérinformációt tárnak fel a hajó programszervezői és megnézhetjük az egykori gépteremben lévő legendás backstage-et is.


Időpont: 2012. szeptember. 22. 11:30-15:00

Indulás-érkezés: Szóda, 1075 Budapest, Wesselényi u. 18.

 



Akinek nincs kéznél kerékpárja, annak a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára!

A túra után pihenő, frissítő italok a Szomszédban (Gozsdu udvar, Dob utca 16.).

A szervezők a következő bringákat adják a Budapest Bike jóvoltából: Gepida Alboins (női és férfi kivitelben). Rendszeres ellenőrzéssel biztosítják, hogy a bérelhető biciklik mindig kifogástalan állapotban legyenek.


Biciklikről részletes információ


Jelentkezés a Bike and Roll! túrára: info@mhrs.hu + a VII. ker.
Wesselényi utca 13.-ban, a Budapest Bike boltban.


Jelentkezési határidő: szeptember 21. 16:00h


Részvételi díj: 3500,- Ft/fő, diákoknak: 3000,- Ft/fő (tartalmazza igény esetén a Budapest Bike-kerékpárbérlést is).

Facebook



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló program bike and roll

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr264784541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása