Thom Yorke-hoz is hasonlítják - Ryan MacGrath kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Thom Yorke-hoz is hasonlítják - Ryan MacGrath kedvencei

2013.09.05. 19:34

Ryan-1368-1024x964.jpg


www.facebook.com/ryanmacgrathmusic

www.ryanmacgrath.com

 

Ryan MacGrath polcán ezer, hogy ott hever Kanada legjobb alternatív albumának díja, sőt, helyben, a nevét emlegetve lesz, aki felkapja a fejét, de elég csak a tévét bámulni vagy beülni egy moziba, ahol akár bele is futhatunk Ryan dalaiba. Bár Ausztria a mostani bázisa, a turnék és koncertek gyakran visszaviszik Kanadába, de simán belefér egy európai körút vagy mondjuk két izlandi fesztivál. Ha ér hasonlítani, akkor olyan előadókhoz közelít, mint Damien Rice, Thom Yorke, Rufus Wainwright, Jeff Buckley, egyébként meg szenvedélyes, mély, lírai, amitől állítólag megőrülnek a nők. Koncert szeptember 6-án.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal



KÖNYVEK


Éppen Stephen King "11/22/63" című könyvét olvasom. Lényegében az időutazás a témája, amiben próbálják megváltoztatni a múltbeli eseményeket. A főhös az 1963-as Kennedy-gyilkosságot szeretné megakadályozni. Még ha annyira nem is hangzik izgalmasnak, nagyon is az! Elég hosszú könyv, időt kell rá szánni, főleg olyanoknak, mint én, akik lassan olvasnak.



FILMEK


Vasárnap tartottam egy lazább napot, és újra megnéztem A király beszéde című filmet Colin Firth főszereplésével. Imádom. Egyszerű történet, végre gyönyörűen kivitelezve. Az utolsó mozifilm pedig, ami nagyon bejött, az az új Superman volt. Volt egy kis időm júliusban, amikor Izlandon koncerteztem és elmentem megnézni. Valami szörnyűre számítottam, de meglepett, hogy mennyire komor és sötét. Általában a független filmeket keresem, de néha becsúszik egy-egy látványosabb mozi is.



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM


Az egyik kedvenc éttermem a Hans im Glueck Burger Grill Nürnbergben, házi készítésű hamburgerekkel, amit bármilyen öntettel kérhetsz. A kaja elképesztő, a hely pedig modern, nagyon bírom a jó burgert. Ja, és ahol élek Innsbruckban, ott van egy kis indiai étterem is, Little India a neve, kb. 10 ember fér el benne és isteni ott a curry. A tulaj veszi fel a rendelést, hozza a sört és közben pár lépésre mellette a szakácsok készítik az ételt.



ZENE


Nemrég fedeztem fel egy előadót, Jonh Grant a neve. Eredetileg amerikai, de jelenleg Izlandon él, és folyamatosan turnézik. Legutóbbi albuma, a "Pale Green Ghosts", az egész csodálatos, tele nagyon erős dalokkal. Néhány számban feltűnik Sinead O'Connor is, igazán klassz.



FESZTIVÁL


Ausztriában részt vettem az Outreach Festival-on. A rendezvény arra fókuszál, hogy összehozza az ismert zenészeket és producereket a feltörekvő, fiatal zenészekkel Schwaz városában. A profik mentorálják a diákokat és megmutatják nekik, hogyan használják ki tehetségüket, és emellett vannak koncertek is, ahol együtt játszanak. Ez egy kicsi fesztivál, remek koncepcióval, ami nem a pénzről szól, hanem a tanulásról és a közös munkáról, ahol a művészek inspirálják egymást.



KAPTUNK SAJÁTOT IS:


Élőben, akusztikus verzióban a Gifthorse című dalom. Júniusban rögzítettük egy Clash nevű nagyszerű helyen Ausztriában.



KONCERTAJÁNLÓ:

 

Ryan MacGrath & Vákuum koncert

2013. szeptember 6. (péntek)

Bakelit Multi Art Center 


Előzenekar:

Vákuum (HUN)

Tovább az eseményre

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert Ryan MacGrath

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr405494244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása