Zeneipari kurzusokkal kezdődik az április - BackstageBass

Írta: borso.

Zeneipari kurzusokkal kezdődik az április

2013.04.02. 11:51

zh.jpg


 

Zeneipari Hivatal
– az iskola, ahonnan a diákok óra után sem akarnak hazamenni

 

 

Elindult a Zeneipari Hivatal, az ország első olyan zeneipari iskolája, amely egyszerre több zeneipari kurzust kínál.

Itthon a Zeneipari Hivatal hirdet először és egyedülálló módon popzenetörténetet, zeneipari angol szakszókincset és a digitális zeneüzlet ismereteit oktató képzést.


Három képzés kezdődik 2013 áprilisában Budapesten:

 

• A Beatles-től Yonderboi-ig: könnyűzenetörténet a gombafejű Beatles-fiúk felbukkanásától a popkaméleon Lady Gagáig

• Acess All Areas: a nemzetközi zeneipar szókincse

• Digitális zene üzlet A-Z-ig!: a digitális zenei üzlet háttérismeretei, működése és gyakorlata



Csak a Zeneipari Hivatalban oktat, vezet kurzust Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész, aki többek közt A magyarock története 1-2. című könyv szerzője. A Beatles-től Yonderboi-ig kurzuson oktat, Csatári Bence, a Kádár-korszak könnyűzenei politikájának szakértője is, mindketten könnyűzenei tanulmányokból doktoráltak. Ez a képzés hiánypótló és segít mindazoknak, akiket akár laikusként, akár érdeklődőként, akár zenével foglalkozó szakemberként érdekel a könnyűzene története.

Bodrogi András, a magyar zenei new media-guru Digitális zene üzlet A-Z-ig! címmel vezet kurzust. A digitális zenekultúra egyedülálló oktatója, gyakorlati szakemberként számtalan országosan ismert zenekar és előadó lemezét segítette a hazai vagy akár a nemzetközi digitális zene piacra jutásában. Kurzusa olyan zeneipari szereplők, könnyű- és komolyzenészek, alkotók számára fontos, akik online szeretnék az elkészült dalaikat értékesíteni a különböző digitális áruházakban (iTunes, amazon.com stb.) és egyéb online platformokon, mint a YouTube, azokból pénzt keresni.

A zeneipari angolt egy Liverpoolban zeneiparból diplomázott egyetemi tanár, Steve Swindelli oktatja. Az Access All Areas olyan nemzetközi karrierre vágyó zenészeknek, külföldre szervező kulturális szakembereknek szól, akik nehezen vagy bátortalanul olvasnak angolul zeneipari szerződéseket, könyveket, tanulmányokat.

A Zeneipari Hivatalban egyedülálló módon olvastatunk a zeneiparról. Minden zeneipari képzésünket és azok előadásait magyar és angol nyelvű és csak nálunk elérhető, magyarra fordított külföldi szakirodalmakkal, kötelező és ajánlott olvasmányokkal támasztjuk alá, segítve ezzel a hallgatók alaposabb, teljes körű tájékozódását. Az angol és amerikai zeneipari képzések elvárásait is figyelembe vevő, azok olvasmánylistáinak mentén összeállított kötelező és ajánlott irodalmak használatával tanítunk. Ehhez az iskolánkban zeneipari könyvtár is működik, amelynek kötetei csak nálunk hozzáférhetőek Magyarországon.

A Zeneipari Hivatal egy ötéves álom megvalósulása. A Zeneipari Hivatal alapítója, Morcz Fruzsina Londonban, a világ egyik legjelentősebb zeneipari diplomáját adó University of Westminster Music Business Management szakán végzett. Gyakorló zeneipari oktató, zenei szervező, a Birmingham City University zeneipari doktori programjának hallgatója.


A kurzusokról részletesebb tájékoztató www.zeneiparihivatal.hu oldalon található.

e-mail: info@zeneiparihivatal.hu


www.facebook.com/ZeneipariHivatal



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló képzés zeneipari hivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr425171715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása