18 őrült izlandi a színpadon - a Samúel Jón Samúelsson Big Band kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

18 őrült izlandi a színpadon - a Samúel Jón Samúelsson Big Band kedvencei

2013.03.18. 10:43

samuel_.jpg


www.facebook.com/samueljonsamuelssonbigband


Izland legőrültebb tizennyolc tagú jazz, funk, afrobeat nagyzenekara jön hozzánk a gejzírek országából, hogy megtöltse forró energiával a hajógyomrot. A Samúel Jón Samúelsson Big Band alkalmi formációként alakult, amikor a névadó Samúel zeneszerző, zenekarvezető és zenész felkérést kapott 2000-ben, hogy egy sor koncertet adjon Reykjavíkban. A zenekar azóta valósággal virágzik, és a világ megannyi pontján felbukkan népes tagsága ellenére, amelynek az utaztatása, felléptetése alapvetően fesztiválokon a legotthonosabb. A Samúel nagyzenekar a névadó saját, eredeti funk/afro/jazz szerzeményeit adja elő. A zenekarvezető Samuel 1998 óta az egyik legelismertebb funk zenész, aki hírnevét a kitűnő izlandi funk együttes, a Jagúar tagjaként szerezte magának. A nagyzenekar vezetése mellett Samuel szólistaként és zeneszerzőként, valamint producerként is dolgozott már számos neves izlandi zenésszel és együttessel, amilyen a Sigur Rós, a Mugison, a Reykjavík Big Band, a Trabant, a Mezzoforte, Tómas R. Einarsson és még sokan mások. Samúel kedvencei következnek.

forrás: a38.hu

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS AZ A38-RÓL, KATTINTS!



Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal
 



KÖNYVEK

Szükségem van arra, hogy minéI többet olvassak. A kedvenc kiadóm a német Taschen. Rengeteg érdekes könyvet adnak ki a dizájnnal és a pop kultúrával kapcsolatban.



FILMEK


Nagy rajongója vagyok Tarantinonak, nemrég néztem meg a Djangot, nagyon jó volt. És persze, ha filmekről van szó, akkor Woody Allen.



KOCSMA, KLUB, ÉTTEREM



Az egyik legjobb a The Village Vanguard New Yorkban, főleg azért, mert minden hétfőn ott zenél a The Village Vanguard Jazz Orchestra. Egy másik kedvenc helyem a Circo Voador Rio De Janeiroban, itt mindig nagyszerű zene szól.



ZENE


Nagyon bejönnek a New York-i Daptone Records bandái, mint például The Budos Band és a Sharon Jones & The Dap Kings. Az utolsó album, amit megvettem az, Jamie Lidell új lemeze volt.



FESZTIVÁL


Tavaly ott voltam a Pohoda fesztiválon, Szlovákiában, nagyon jól éreztem magam. És persze Izlandon is sok a kisebb fesztivál, Reykjavíkban minden augusztusban van egy, amire mindig elmegyek, hiszen általában fellépünk ott.



KONCERTAJÁNLÓ


Night of Contrast


Samúel Jón Samúelsson Big Band (IS)

Bass Loco feat. Mohai Tamás és Weisz Gábor
DJ Daniel Best (Sonar Kollektiv)


2013. március 18. (hétfő) 20h

A38

Ha nem vagy ott, akkor nézd ITT élőben!



Samúel kedvéért, hallgassuk meg ezt a számot:

1 komment

Címkék: zene ajánló koncert a38 samuel jon samuelsson band

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr115139171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.03.19. 10:24:25

Izlandon a hosszú tél alatt sokat unatkoznak...
süti beállítások módosítása