Hátraarc a hatvanas évekbe, majd vissza - Qualitons és Soulclap Budapest a Trafóban - BackstageBass

Írta: borso.

Hátraarc a hatvanas évekbe, majd vissza - Qualitons és Soulclap Budapest a Trafóban

2012.12.29. 17:55

q.jpg


QUALITONS ÉS SOULCLAP BUDAPEST A TRAFÓBAN

 

2012. december 29. (szombat)

Trafó, Budapest

 


THE QUALITONS

A 60-as évek beat-soul-pszichedelikus rockzenéjének legavatottabb itthoni tolmácsolója, a Qualitons zenekar néhány hét múlva feléled tetszhalott állapotából és december 29-én új felállásban mutatkozik be a Trafóban.

Több mint féléves kihagyás után először hallható a némileg átalakult felállású zenekar, és rögtön egy vadonatúj repertoárral, kizárólag vokális darabokkal. A fő változás hogy G.Szabó Hunor dobos előrelépett a dobok mögül egy sorral és gitáros-énekesként funkcionál mostantól, Hock Ernő basszista és a többiek vokáljával erősítve. Az új dalok ennek köszönhetően gitárcentrikusabbak lesznek, de megmarad bennük a hatvanas évek hamisíthatatlan hangulata. A csapat új dobosa Boros Levente, aki - többek között - Akkezdet Phiait kísérő Amoeba zenekarból lehet ismerős.

Az első lemezével (Panoramic Tymes) külföldön is komoly szakmai sikereket elérő csapat ezen a különleges újra-bemutatkozó koncerten adja elő először azokat a - kizárólag vokális - új számokat, amik a jövőre megjelenő Qualitons album gerincét alkotják. De az este felcsendül néhány olyan korábbi dalkedvenc is, amik előszőr most hallhatóak színpadon egyáltalán ...

A Qualitons tagjai:

G. Szabó Hunor – ének, gitár, dob / vocal, guitar, drums
Hock Ernő – basszusgitár, ének / bass, vocal
Szőke Barna – gitár / guitar
Boros Levente – dob / drums
Menyhei Ádám –  orgona, vokál

thequalitons.bandcamp.com

www.facebook.com/thequalitons



soulclap.jpgSOULCLAP BUDAPEST

 

A SoulClap Budapest zenekar a DJ/producer kollektíva stúdió munkáiból nőtte ki magát élő hangszeres formációvá, több kísérleti felállás után körülbelül fél éve nyerte el végleges formáját. Zenéjükben a 60-as és 70-es évek jazz, soul és funk zenei hagyományaiból kiindulva keverik a hip-hop-ot az új évezred elektronikával és tört ritmusokkal átitatott hangzásvilágával. Céljuk egy egyéni, sajátos zenei világ kialakítása, ahol új keveredik a régivel, digitális az analóggal, élő az elektronikussal, kötöttség az improvizációval… Egy biztos: kőkemény grúvok lesznek, amik garantáltan mozgásra késztetik a hallgatót.
 
 
SoulClap Budapest tagjai:
 
Zahár Fanni – fuvola / flute
Bognár Szabolcs – billentyűk / keyboards
Őrsi 'Böki' András - lemezjátszók, sampler / turntables, sampler
Zsigri 'Slow' Bálint - ütőhangszerek, sampler / percussion, sampler
Heilig Tamás – basszusgitár / bass guitar
Boros Levente – dobok / drums

www.facebook.com/soulclapbudapest

www.soundcloud.com/soulclapbudapest

www.mixcloud.com/soulclapbudapest

www.youtube.com/soulclapbudapest


forrás: trafo.hu


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert trafó the qualitons soulclap

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr254986548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása