Az Öreg-tó partján szabad a tánc - Kezdődik az I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál - BackstageBass

Írta: borso.

Az Öreg-tó partján szabad a tánc - Kezdődik az I. Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál

2012.07.26. 09:00

tata_uz_.jpg


Borkóstoló és iparművészek a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon


A Tankcsapda, az Edda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, a Kiscsillag, Maszkura és a Tücsökraj, Halász Judit és az Alma zenekar is fellép július 27. és 29. között az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon. A vendégeket tehetséges kezdő muzsikusok, kiállítások, borkóstolók és családi programok szórakoztatják a festői Öreg-tó partján.

A vizek városa, Tata július 27. és 29. között első alkalommal ad otthont a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválnak. A háromnapos rendezvényen minden korosztály megtalálja a kedvére való programot. Az Öreg-tó partján álló nagyszínpadon esténként olyan népszerű előadók adnak koncertet, mint például a Tankcsapda, az Edda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori és a Love Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Kiscsillag, a Lord, az Auróra vagy a Punnany Massif. A gyerekeknek szombaton és vasárnap délelőtt Halász Judit, illetve az Alma zenekar muzsikál.

A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon bemutatkozhatnak, sőt nyerhetnek is azok a tehetséges utcazenészek, akik egyedi hangvételükkel vagy különleges hangszereikkel le tudják venni a közönséget a lábáról. A muzsikusokra pénzadománnyal szavazhat a hallgatóság a produkciók alatt. Minden fellépő hazaviheti a koncertje alatt összegyűjtött összeg felét, míg a másik fele egy közös kalapba kerül, ami végül a háromnapos fesztivál győztes utcazenészét illeti meg. 

A képzőművészet hagyományait tisztelő városban a fesztivál ideje alatt az Esterházy-kastélyban fiatal kortárs alkotók munkáiból látható kiállítás, míg a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A tatai hagyományokat követve népi iparművészek, fazekasok, szövők, bőrösök is bemutatják majd portékáikat, a Tatai Kézművesek Szövetsége pedig kézműves foglalkozásokat is tart a családoknak a kastély udvarán.
A Fehér Csillagok programsorozat részeként a neszmélyi Hilltop Borászat, valamint Mór és Etyek pincészeteinek legfinomabb fehérborait kóstolhatják meg a vendégek. A borkultúra iránt érdeklődőket és a családokat kétóránként buszok hozzák-viszik a tatai fesztivál és a napközbeni Hilltop programok helyszíne között, ahol játék, fürdés, finom ételek is várják az odaérkezőket.

A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál négy kisszínpadán az utcazenészek koncertjei ingyenesek.

A nagyszínpados koncertek belépősek: elővételben a 3 napos bérlet 4.900 (Tata kártyával 4.500), a napijegy 1.500 (Tata kártyával 1.100) forintba kerül. Helyszínen a 3 napos bérlet 5.700 (Tata kártyával 4.900), a napijegy 1.900 (Tata kártyával 1.500) forint. Halász Judit és az Alma együttes délelőtti koncertjére olcsóbb lesz a jegy, 120 cm alatt a belépés ingyenes. A belépőket a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál honlapján és a Ticketportal hálózatában lehet megvásárolni.


És akkor a fellépőkről:

JÚLIUS 27. (péntek)


17:00: Louis Armstrong Show
18:30: LGT Emlékzenekar
20:00: Edda
21:30: Punnany Massif LIVE
23:00: Friends zenekar - utcabál

JÚLIUS 28. (szombat)

10:30: Halász Judit koncert
17:00: MNGroup
18:30: Lord
20:00: Péterfy Bori & Love Band
21:30: Kiscsillag
23:00: Maszkura és a Tücsökraj



JÚLIUS 29. (vasárnap)

10:30: Alma Együttes gyermekkoncertje
17:00: Seamróg
18:30: Malacka és a Tahó
20:00: Auróra
21:30: Tankcsapda
23:00: Vad Fruttik


Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert fesztivál tatai utcazene és művészeti fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr614678154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása