Krúdy a wc mellett, Szindbád a képernyőn, PJ Harvey a lejátszóban - Jakab Péter (Jazzékiel) kedvencei - BackstageBass

Írta: borso.

Krúdy a wc mellett, Szindbád a képernyőn, PJ Harvey a lejátszóban - Jakab Péter (Jazzékiel) kedvencei

2012.05.16. 09:30


Semmi magamutogatás, semmi stílusbehatárolás, van viszont egy harmadik album készülőben, és egy kérdés, vajon hol lehet Budapesten tisztességes velős pirítóst enni. Az utóbbi Jakab Pétertől, a Jazzékiel zenekar énekesétől, akinek a kedvenceit is megmutatjuk most.
 

Koncertajánló és egy Jazzékiel videó a bejegyzés végén!
 

www.jazzekiel.hu

www.facebook.com/jazzekiel
 



Könyv

Verseskötetek. Ady mániám van kamaszkorom óta, és most már lassan összeáll kötetenként az egész munkássága, szép kiadású, közel száz éves könyvekből. Keith Richards "Élet" című életrajza vár pillanatnyilag arra, hogy az utolsó 70 oldalt befejezzem. Van a wc-ben amúgy egy Krúdy "Utazások a vörös postakocsin", közben előkerült Latinovitstól a Ködszurkáló is az ágy mellé megint, szóval szimultán olvasok sokat, és főleg nem újakat.



Film

Még kevésbé tudnék aktuálisat mondani. De ajánlani régit bármikor meleg szívvel: Apokalipszis most, Szindbád, Az ötödik pecsét, Száll a kakukk fészkére. Sok van nagyon.


 



 

 



Kocsma, klub, étterem

A Gödör klubbot ajánlanám, ha lenne. Kocsmának a Kávés Katica éjjel-nappal nyitva, de mi például a Szódába is hazajárunk. Kiülni Grandió, Múzeum. Étterem gyanánt: a Greens Pub a Dob utca elején nagyon kedves - kockás abroszos, nem túl fényűző. A Kőleves is jó, Budán pedig a St Jupát mentett már életet koncert után. De ha valaki elmondaná, hol lehet Pesten rendes velős pirítóst enni, azt igazán megköszönném.
 



Zene

Régi zenéket hallgatok megint, örök kedvenc a Stones "Sicky Fingers" lemeze, az első két Doors album, Nick Cave-től szinte bármi (most a filmzenéi főleg), de előkerült ismét a The Cure "Disintegration", Nine inch Nails "Fragile (Left)", PJ Harvey "To Bring You My Love" és a "White Chalk". A legújabbak talán az utolsó PJ Harvey lemez, és a második Grinderman, amik a lejátszómon vannak. De már ezek is több, mint egy évesek. Magyaroktól pedig a Haunebu album, a "My Father was a Master Blacksmith" az, ami gyakran pörög.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



És következzen egy kis invitálás: Május 19. Budapest - Tündérgyár a Haunebuval és a Kollaps zenekarral közösen. Ez lesz az utolsó koncert a fővárosban nyár közepe-végéig. Júliusban elkezdjük a stúdiózást, őszre szeretnénk a harmadik lemezt letudni végre, elég régóta ülünk már rajta.


Egy Jazzékiel videó a végére:

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: jazzekiel

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr494515150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása