Feltűnt egy új zenei objektum - itt a deephlux - BackstageBass

Írta: borso.

Feltűnt egy új zenei objektum - itt a deephlux

2014.04.24. 11:11

deephlux_ff_.jpg

 

Az A38 Talentométer tehetségkutatójának különdíjas csapata, a deephlux kizárólag annyira gyakran merül a mélybe, amennyire zenéjük engedi, ehhez pedig elég csak a triphop, neosoul és a downtempo hullámaira tévedni. A hazai underground színtérre új árnyalatot hozó zenekar egyik erőssége a hullámtörés, amit már két alkalommal is elkövettek az A38-on.

A pozitív szakmai visszajelzések és a különdíj hatására a kezdetben még csak alkalmi projektként elképzelt banda gyors váltással alakult valódi zenekarrá, amelyben Őrsi András (Dj One-AB), Végh Balázs, Weil András, Bencze László és Zahár Fanni alkotják a brigádot. Az elképzelések és a tervek az elmúlt időszakban a budapesti és egri éjszakában egybeforrtak, így állhatott össze egy teljes albumnyi anyag, amit Objects címmel már elérhetővé is tett a deephlux. A 11 számos lemez trackjeiben a fuvola, az afro-light férfiének, a gyakori rhodes- és zongoradallamok, illetve helyenként szolisztikus gitárelemek csavarják meg a hangmintákból épített, elektronikus zenei alaptémákat. Az önanalízis, az emberi kapcsolatok és szex körül kalandozó angolnyelvű szövegek pedig jobban nem is passzolhatnának a hangulathoz.

A tehetségkutatón elért eredménnyel együtt járt az élőkoncertes bemutatkozás lehetősége is a hajón egy menő külföldi fellépő előtt. Április elején végül a hasonló zenei fronton működő skót Hidden Orchestra előzenekaraként megtörtént a deephlux első hivatalos megmozdulása is az Objects című albummal.

 

Felállás:

Bencze László - gitár
Őrsi András - sampler, scratch
Végh Balázs - ének
Weil András - billentyű
Zahár Fanni - fuvola, szaxofon

 

A deephlux legközelebb április 29-én az Instantban mutatja meg a lemez anyagát.

EVENT

 

 

 

 

 

www.facebook.com/deephlux

soundcloud.com/deephlux

Objects c. lemez

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert deephlux

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr436045210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása