Képzelt Város az űrben - Megjelent az új album, az Anatolij - BackstageBass

Írta: borso.

Képzelt Város az űrben - Megjelent az új album, az Anatolij

2013.10.24. 07:26

képzeltváros_foto3.jpg


A napokban jött ki a Képzelt Város zenekar Anatolij című, harmadik nagylemeze, amit október 30-án élőben is hallhatunk az A38-on, és addig is ingyen magunkévá tehetünk.

„A lemez lényegében egy „összeesküvés-elméletet" mesél el, amely szerint Jurij Gagarin híres űrutazása előtt – a hidegháborús amerikai-szovjet űrversengés jegyében – már számtalan kísérlet kudarcba fulladt. A hatvanas években egy olasz csillagász orosz nyelvű rádiójeleket fogott a világűrből, amelyeket sikerült is azonosítania. A történet szerint ez annak az űrhajós házaspárnak (Anatolij és Ludmilla Tokov) volt a segélykérő üzenete, akiket még Gagarin előtt küldtek a világűrbe, és akik végül magukra maradtak odafent. Az egész lemezkoncepció erre a sztorira épül, egy metaforikus, az eredeti történet szerint végül tragédiába forduló utazást mesél el. A lemez értelmezésében mégsem a szomorú végkifejlet dominál, a dalok egy ilyen utazás szépségeire is próbálnak rávilágítani. Egy házaspár kilövése a világűrbe, az ismeretlenbe ráadásul egy gyönyörű metaforája magának a házasságnak, sőt bármilyen emberi kapcsolatnak. Azt hiszem, az lesz ezeknek a számoknak az előnye, hogy sokszori hallgatás után is lehet bennük olyan rétegeket találni, amiket utána az ember máshogy tud értelmezni, mint ahogy addig tette." – meséli Kovács Ákos, a zenekar énekese.

Most megjelenő harmadik albumuk, az Anatolij kis szakítást jelent az előző két lemez útvonalával, a változtatás pedig pont egybeesik egy tagcserével is, hiszen tavasszal Kovács Ákos, az egykori marionette ID frontembere vette át Oláh Gergőtől a mikrofont.



www.kepzeltvaros.hu

Facebook

kepzeltvaros.bandcamp.com

Lemezbemutató koncert

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló koncert a38 képzelt város

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr65596711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása