Új tető lesz a város felett - BackstageBass

Írta: borso.

Új tető lesz a város felett

2013.01.22. 16:29

ct.png


A Blaha Lujza téri Corvin Áruház negyedik emeletén található Corvintető 2008-as indulása óta emblematikus hely mindazok számára, akik a magyar és a nemzetközi elektronikus tánczene legfrissebb-legkúlabb zenéivel és arcaival kívánnak találkozni, nem utolsósorban bulizni, mindezen túl rendszeres visszatérők a hazai koncertélet kurrens zenekarai, előadói. Számtalan név, számtalan zenei stílus, emlék egy meglepő, vörös fényben úszó környezetben, mely a tavasztól őszig nyitott 600 nm-es tetőteraszával válik teljes élménnyé, ahol akár az alattunk elterülő várost, a nagy-budapesti naplementét, majd a napfelkeltét is meg lehet tekinteni. 2013. január 20-án azonban munkások hada szállta meg a negyediket, hogy Budapest legnagyobb underground klubja tíz megfeszített nap után vadonatúj arculattal, új külsővel és páratlan fénytechnikával, a Corvintető legjobb e-zenei hagyományait továbbgondolva január 30-án ismét ország-világ elé álljon.


ctfoto.jpg


- Szükségessé vált, hogy ismét mi lépjünk: annak idején az általunk indított Szóda vagy a Sark a hetedik kerületi romkocsmaturizmus első fellegvára lett, előbbi a mai napig él és virul. A Corvin Áruház lepukkantságát szándékosan felnagyító corvintetői szürreál-miliő erre rímelt és vált a város egyik legnagyobb klubjává – mondja Rozgonyi Zoltán, a Corvintető egyik tulajdonos-ötletgyárosa, a hazai underground egyik meghatározó személyisége, a Tilos Rádió legendás műsorvezető Rozija.  – Rengeteg ötletünk van arra, hogy mindazon zenei értékeket, amelyeket a Corvintető képvisel, megtartsuk egy teljesen friss, izgalmas, a romkocsma-hangulattól elszakadó beltéri környezetben – vázolja az előzményeket Rozgonyi.

Underground a város felett - a klub filozófiája nem változik, sőt új elemekkel gazdagodik.

- Közel egy év előkészítő munkája fekszik abban, hogy 2013 januárjában végül megtörténjék a nagy újjáalakítás. Ebben legnagyobb segítségünk egy 30 fős fiatal csapat, mely hónapok hosszú egyeztetései során hozta létre az átalakítás legkisebb részleteibe belemenő terveket. A belsőépítészeti feladatokon túl leginkább az akusztikai fejlesztésre fókuszálunk: hangrendszerünk egyrészt minőségi kiegészítőkkel bővül, másrészt fokozottan ügyelünk a termekben lévő rendszerek elhelyezésére, hogy minden ponton ugyanolyan minőségben élvezhessük a zenét.Számos egyéb technikai újdonságot vezetünk be: közöttük talán a leglátványosabb a klub plafonjára felszerelt, közel 3000 ledpontból álló fénytechnika, melyből több mint 1500 a nagyteremben található, ahol gyakorlatilag bármilyen szín- és hangulatvilág kikeverhető, kezdve a rezidens Rewind krú által oly kedvelt sötét tónusoktól egészen a futurisztikus-utopisztikus színorgiáig. Így bármilyen igényt ki tudunk elégíteni – sorolja Rozgonyi. – Hiányt is pótolunk: végre valódi backstage-et kapnak a zenekarok és a dj-k. Fokozott figyelmet szánunk mindazokra, akik esetleg a nagyteremben zajló program mellett más zenére is fogékonyak, ezért új kistermet nyitunk a régi ruhatár helyén számukra, ahol a párhuzamosan futó partyt élvezhetik bárpult mellett vagy a tánctéren. Bárunk már este 8-kor kinyit, hogy buli előtt-közben pihenni, enni, inni, töltődni lehessen. Sokan kérdezik, hogy továbbra is korhatáros hely marad-e a Corvintető: igen, csak 18 év betöltése után látogatható a klub.

 
A Corvintető újranyitó hét 2013. január 30-án indul.




http://www.corvinteto.hu
http://www.facebook.com/corvinteto
http://www.twitter.com/corvintetoinfo


Ha szeretnél folyamatosan értesülni kedvenceid kedvenceiről, kövess minket a Facebookon is: Backstage Bass Facebook oldal

 

2 komment

Címkék: ajánló corvintető

A bejegyzés trackback címe:

https://backstagebass.blog.hu/api/trackback/id/tr625034967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.01.23. 04:27:33

Zacher doktor elégedetten dörzsöli a markát: bőséges lesz az aratás.
süti beállítások módosítása